Tippek a galéria okos kihasználásához

Tippek a galéria okos kihasználásához

A galériás lakások a belvárosban a legnépszerűbbek, ahol kicsi az alapterület, de a belmagasság jóval magasabb az átlagnál, így remek megoldást nyújt a szobák vagy lakások megnövelésére.

Akár hálószobaként, dolgozószobaként vagy csak tárolóként funkcionál, hoztunk néhány tippet, hogyan tudod ki használni a megfelelő elrendezéssel a legjobban a plusz négyzetmétereket.

Természetes fény

Ha van rá lehetőség, érdemes úgy elrendezni a lakás bútorait, hogy a galéria is kapjon természetes fényt, ne kelljen napközben is villanyt kapcsolni. Ez azért is fontos, mert ha a villanykapcsoló nincs a közelben akkor az nehézségeket okozhat, továbbá sokkal kellemesebb, ha természetes napsugarak lepik be az egész lakást.

Ha lehetőség van a galéria kialakításában részt venni, érdemes a falait is úgy tervezni, hogy minél több természetes fény jusson át. Ha mégis szükség van teljes szeparálásra, érdemes behúzható sötétítőt vagy harmonika-ajtót beszerezni, ami napközben nem zárja el a fény útját.

Szellőzés

Nagyon fontos, hogy a galérián is járjon a levegő, hiszen a meleg levegő felfelé száll, ami a melegebb hónapokban kellemetlen lehet. A bútorok elrendezésével próbáljuk meg úgy kialakítani a galériát, hogy szellős legyen. Ha lehet, a nagyobb darabokat, pl. a szekrényt toljuk a falhoz, az ágy vagy legyen egy matrac, vagy lábas keretű, nem pedig tömör.

Praktikus elhelyezés

Ha galériával rendelkező albérletünk van, a helytakarékosság érdekében érdemes úgy berendezni a szobát, hogy a galéria alatti lévő részt okosan és praktikusan tudjuk kihasználni. Ilyen lehet például a kanapé vagy az ebédlőasztal elhelyezése, ami által hangulatos teret teremthetünk. Ha nincs egyedül vagy a pároddal használod ki a helyiséget, a galéria alatti részt kényelmes nappalivá alakíthatjátok, de akár home office-ként is szuperül funkcionálhat.

Ha még keresed a tökéletes galériás lakást, akkor tekintsd meg aktuális hirdetéseinket!

KIADÓ LAKÁSAINK