Rövid távra kiadó

Rövid távra kiadó lakás Budapesten - hogyan keress hatékonyan?

Ha albérletekről van szó, általában Magyarországon az 1 éves szerződések preferáltak. Ez egy olyan időtáv, ami elég hosszú ahhoz, hogy a tulajdonos számára biztonságos legyen, mégis, ha bármi probléma merülne fel, nem annyira hosszú, hogy ne lehessen kivárni a szerződés lejártát. Azonban mi van akkor, ha rövidtávra, gyorsan lenne szükséged kiadó lakásra? Mutatjuk, hogyan érdemes keresned!

Konkrét cél

Az első és leggyorsabb tippünk, hogy előkészítettünk egy olyan kategóriát részletes keresőnkben, amelyben listázzuk azokat a kiadó ingatlanokat, amelyeknél a tulajdonos megadta, hogy rövid távra (is) szívesen kiadja. Ha ebben a kategóriában keresel, biztosan mindegyiknél opció, hogy csak néhány hónapra költözz be.

Érdemes egyébként ezen belül is használni a részletes keresőnket, hiszen így további paraméterek is beállíthatóak, és egyből, gyorsan látod, hogy van-e olyan lakás jelenleg a kínálatunkban, ami tökéletesen illik az elképzeléseidhez.

Rövidtávra kiadó lakásainkat itt találod összesítve:

HÓNAPOKRA KIADÓ ALBÉRLETEK

Ha nem találtad meg, amit kerestél, van még néhány ötletünk, hogyan érdemes továbbmenned.

Részletes szűrés

Részletes keresőnkben rengeteg különféle szűrőt be tudsz állítani, hogy megtaláld azokat a lakásokat, amelyek leginkább illenek a preferenciáidhoz. Ha ezek között megtaláltad az ideális lakásokat, érdemes felkeresned a tulajdonost / referenst, mert lehet, hogy alapvetően a tulajdonosnak nem volt célja a rövidtávú lakáskiadás, viszont egy személyes beszélgetés alapján szimpatikusak lesztek egymásnak, és meg tudtok beszélni minden egyedi elképzelést.

Kisebb lakások

Nem evidencia, viszont általában a sok szobás lakásokat a tulajdonosok kifejezetten többgyermekes családoknak, vagy egyetemistáknak tartják fenn, így sokkal kisebb az esélye, hogy rövidtávra szívesen kiadják. Viszont, ha egyedül, vagy ketten költöznétek, és egy 1-1,5 szobás albérletet találtok, ami minden igényeteknek megfelel, nagy rá az esély, hogy a tulajdonossal meg tudtok egyezni egy néhány hónapos bérleti szerződésben.

Időpont

Általában akinek rövidtávú albérletre van szüksége, valószínűleg munka vagy költözés miatt kötött az idősáv megválasztása, mégis vannak olyan időszakok az évben, amikor egy kicsit nehezebb rövidtávra albérletet találni. Kifejezetten ilyen időszak az iskola- és egyetemi félévkezdés, amikor rengeteg diák, hallgató köt vagy hosszabbít szerződést 1 évre az albérletében. Így, amennyiben a keresésed rugalmas, érdemes figyelni arra, hogy az augusztus-szeptember, illetve a január-február kiemeltebb időszak ebből a szempontból.

Reméljük, hogy tudtunk kicsit segíteni, hogy rövidtávra is megtaláld az ideális otthonod.

KIADÓ LAKÁSOK