Rezsicsökkentő tippek, ha home office-ban dolgozol

Rezsicsökkentő tippek, ha home office-ban dolgozol

A home office ma már a mindennapok részévé vált. Szinte minden cég alkalmazottai élnek azzal a lehetőséggel, hogy hetente legalább 1-2 nap otthonról dolgozzanak, ami kényelmes, egyben hatékony is lehet hosszútávon.

Azonban a jelenlegi bizonytalan gazdasági helyzetben a home office hátránya lehet, hogy otthon használunk el több erőforrást, ami, ha nem figyelünk, igen költséges lehet. Most összeszedtünk néhány tippet, mire érdemes figyelni, hogy az otthoni munka ne terhelje meg a pénztárcánkat.

Töltés

Ha otthonról dolgozol, valószínűleg neked is legalább egy laptop/asztali gép és egy telefon a munkaeszközeid. Ezek a gépek, bár ma már nagyon jó akksikkal rendelkeznek, így is napi töltésre szorulnak. Érdemes naponta egyszer feltölteni mindent, a nem használt ablakokból kilépni, a fényerőt levenni. Apróságok, amikkel meghosszabbíthatod az üzemidőt és kevesebb áramot használsz el.

Természetes fény

A téli időszámítás hátránya, hogy a munkaidő kezdetén még viszonylag sötét van, a végén pedig már szinte esteledik, így fontos kihasználni a lehető legtöbb természetes fényt, hogy minél kevesebb időre kelljen lámpát kapcsolni. Ehhez érdemes ablak elé ülni, lehetőleg úgy, hogy ne árnyékoljuk az asztalunkat. Ha lehet, az olvasólámpa izzóját is érdemes lecserélni energiatakarékos LED izzóra.

Étkezés

A home office egyik előnye, hogy napközben is ehetünk friss házi kosztot, ez azonban jelentheti azt is, hogy naponta többször, több ideig használjuk a gáz- vagy villanytűzhelyet. 

Ha otthonról dolgozunk, akkor is érdemes előre beosztani a napi menüt: több napra előre megfőzni a melegételt, de akár tartalmas salátákat is lehet készíteni hideg hozzávalókból. Ha pedig a sütőre már nincs szükség, az ajtaját nyitva hagyva tovább tudja melegíteni a lakást.

Amire az irodában nem biztos, hogy figyelünk

Van néhány apróság, amire az irodai munka során nem biztos, hogy figyelünk, viszont az otthoni rezsiszámlák végösszegét is csökkenthetjük velük.

Ilyen pl., hogy kézmosáskor, vízforraláskor figyeljünk oda az elhasznált víz mennyiségére. Ha kimegyünk egy helyiségből, azonnal kapcsoljuk le a villanyt, illetve ne használjunk a szükségesnél több lámpát. Ha nem muszáj, ne fűtsük túl a lakást, inkább öltözzünk fel rétegesen.

Reméljük, tudtunk segíteni, hogy az otthoni munkavégzés is kényelmesen, de költséghatékonyan működjön a kevésbé kiszámítható időkben is.

Ha pedig inkább új otthont keresnél, nézz szét kiadó lakásaink között, ahol szűrőink segítségével kereshetsz újépítésű lakások, vagy akár fűtési típusok szerint!

KIADÓ LAKÁSOK