Panoráma a városban

Panoráma a városban - panorámás albérletek

Budapest földrajzi adottságainak köszönhetően több olyan területe is van, ahol panorámás lakásokat találhatunk. Ebben a bejegyzésben azt szedtük össze, hogy ezeknek milyen előnyei és hátrányai lehetnek, illetve a város mely területén nagyjából mire számíthatsz, amikor panorámás lakást keresel.

Városban, speciálisan pedig Budapesten olyan lakásokat mondhatunk panorámásnak, amelyekben legalább egy ablak, vagy épp a terasz széles látószögű betekintést enged a város egy részére. Ez büdzsétől függően lehet Duna-parti panoráma, akár egy-egy impozáns hídra, várra vagy parlamentre néző ingatlan, de akár egy tetőtéri, nagy terasszal rendelkező lakás is, amely a város más részeire nyújt széles rálátást.

Panorámás albérlet előnyei

Természetesen az első és legfontosabb előnye a pazar kilátás. Ha csak az ablakon kinézve is, de a nap bármely szakában megállhatunk és csodálhatjuk a látványt, de ha a teraszunk adja a panorámát, akkor akár egész estés beszélgetések mellé biztosítja a tökéletes hátteret.

Általában ezek a lakások magasan helyezkednek el az adott házban, így viszonylag sok természetes fényt enged be, ami nyugodtabb, otthonosabb légkört teremt, és hasznos a mindennapi tevékenységekhez. Emellett segít, hogy az ültetett és vágott növények minél tovább díszíthessék az otthonod.

Mivel a panorámához viszonylag nagyobb tér kell, ezek a házak rendszerint csendesebb, nyugodtabb környékeken találhatóak meg, vagy legalábbis a házak között viszonylag nagy a távolság.

Panorámás albérlet hátrányai

Az első, amit hátrányként tudunk említeni (de természetesen ez relatív), az az ára. Általában a panorámás lakások bérleti díja igen magas, hiszen nagyon különleges adottságról van szó, ami csak korlátozottan érhető el a városban. Tehát, aki panorámás albérletet választana, annak mindenképp számolnia kell a magas költségekkel.

Emellett a panorámával gyakran együtt járnak a nagyobb üvegfelületek, amit érdemes folyamatosan tisztán tartani, hiszen a lényeg a tökéletes kilátás. Ahhoz, hogy igényesen élhessük meg az otthonunk különlegességét, mindenképp gyakori tisztításra van szükség.

Ha különleges panorámára vágyunk, korlátozottak a lehetőségeink a környéket illetően. Ezért érdemes figyelembe venni kereséskor, hogy mi lenne az ideális terület, ahol szívesen élnénk, ami jól beleilleszkedik az életünkbe, és ez alapján folytatni a keresést. Hiába szeretnénk ugyanis Duna-parti panorámás lakást, ha pl. több autót is fenntartotok, lehet, hogy nem az lesz a legpraktikusabb választás, a parkolóhelyek limitált száma miatt.

Hol találhatóak a belvárosra nyíló panorámás lakások?

Összességében majdnem minden kerületben megtalálhatóak csodás kilátással rendelkező lakások, azonban leginkább a Duna-menti kerületekben, illetve főként a budai oldalon, a központi kerületek szélén. Érdemes nyitott szemmel járni, hiszen akár egy távolinak tűnő újépítésű lakópark magasabb emeletéről is csodás kilátás nyílhat a városra, főként azokban a kerületekben, ahol a belvároshoz közel vannak alacsony-, akár családi házak.

Ha úgy érzed, panorámás albérlet mellett tennéd le a voksod, szűrőnk segítségével listázzuk neked az összes jelenleg elérhető ilyen hirdetésünket!

PANORÁMÁS ALBÉRLETEK