Mire figyelj, ha galériás albérletet keresel?

Mire figyelj, ha galériás albérletet keresel?

A városok általános jellemzője, hogy több ember él kisebb alapterületen egy kisebb településhez képest. Azonban az olyan városokban, mint pl. Budapest, ahol nagyon sok polgári lakás található, ügyesen megoszthatóak a terek galériák segítségével. Ha te is galériás albérletet keresel, mutatjuk, mire érdemes figyelned.

Miért van szükséged a galériára?

Számít, hogy a mindennapok során hogyan és mire használnád a galériát, és érdemes ezt már a keresés során figyelembe venni.

Mire gondolunk?

Ha egyedül költözöl, és azért választanál galériát, hogy szeparált fekvőhelyed legyen, elég egy alacsonyabb belmagasságú lakás. Viszont, ha többen költöznétek, és külön szobaként funkcionálna, érdemes állógalériát keresni, ahol akár egy íróasztal is elfér az ágy mellett.

Mivel a galéria rengeteg funkciót betölthet (háló, dolgozó, gardrób, teljes értékű szoba), érdemes a magasságot, az alapterületet, fényviszonyokat figyelembe venni a keresésnél.

Természetes fény és elektromosság

A legtöbb galériás lakás ügyesen van kialakítva, van áramforrás és lámpa is, azonban mégis fontos, hogy ezeket ellenőrizd az első látogatáskor. Ha tényleg csak aludni szeretnél a galérián vagy épp gardróbként használnád, akkor tökéletesen elég lehet a lámpa, viszont, ha dolgoznál, olvasnál fent, érdemes olyan helyet keresned, ahol a szoba önmagában elég világos napközben, vagy épp a galérián is van ablak.

Alapterület

Galériás lakásoknál megtévesztő lehet az alapterület számolása. A legtöbb hirdetésben a galéria területét beleszámítják az egész lakás alapterületébe, így érdemes alaposan elolvasni a leírást. Van olyan hirdetés is, ahol félszobaként jelölik a galériát, ebben az esetben valószínűleg nagyobb területről vagy állógalériáról van szó, ez is jó kiindulási pont lehet a tervezésnél.

Elhelyezkedés

Galériát általában nagy belmagasság mellett lehet kényelmesen kialakítani, így általában a belvárosi, polgári lakásokban találhatóak. Érdemes tehát kigondolni, hogy hol élnél szívesen, hiszen fontos szempont lehet pl. a közlekedés, infrastrukturális kialakítás, esetleg a parkolási lehetőségek.

Bármit is keresel, folyamatosan frissülő hirdetéseink között biztosan megtalálod az igazit!

KIADÓ LAKÁSAINK