Légszűrő növények az albérletben

Légszűrő növények az albérletben 

Nagyon fontos, hogy otthonunk megfelelő helyszín legyen a pihenésre, feltöltődésre, hiszen csak így tudunk kikapcsolódni és kipihenni a napi fáradalmakat. Ehhez azonban létfontosságú, hogy a beltéri levegő megfelelő minőségű legyen, hiszen óriási hatással van az egészségünkre, mégha erről gyakran el is feledkezünk.

A komplex elektromos légtisztító rendszerek nagy kiadást jelenthetnek, de szerencsére létezik egy ennél sokkal egyszerűbb és mindenki számára elérhető megoldás: a növények. Ezt a bejegyzést annak szenteltük, hogy bemutassuk, mennyi jótékony hatásuk lehet a növényeknek az albérletedben légtisztító képességüknek köszönhetően, illetve mindez hogyan tud hozzájárulni az általános jólétedhez és a pozitív energiák növeléséhez.

A légtisztító növények ereje

A növények jótékony hatása már évszázadok óta köztudott. Amellett, hogy esztétikailag is hozzájárulnak a tér díszítéséhez, a levegő minőségét is képesek javítani. Olyan zárt térben, mint például azok az albérleti lakások, amelyek nem rendelkeznek terasszal sem kerthelyiséggel, nagy segítséget tudnak nyújtani bizonyos növények, hiszen képesek kiszűrni és lebontani a levegőben található mérgező anyagokat és szennyeződéseket. Ezen képessége a növényeknek, amellett, hogy csökkenti a káros anyagokat, még a levegő oxigéntartalmának növelésében is segít.

Milyen növényt válassz?

Ha úgy érezd, hogy te is szeretnéd kihasználni ezeket a természetes légtisztitókat, és vennél pár új szobanövényt, fontos, hogy tisztában legyél a különböző lehetőségekkel, hiszen csak így tudod kiválasztani a számodra megfelelő fajtát. A leginkább ismert, legjobban kedvelt növények:

Fikusz

A fikusz vagy fikuszfa hatékonyan szűri a levegőben található mérgező anyagokat, és segíthet a levegő tisztaságának fenntartásában.

Pálma

A pálmafélék, például a páfránypálma kiválóan tisztítják a levegőt a szennyeződésektől.

Sárkányfa

A sárkányfa nemcsak jól néz ki, de hatékonyan tisztítja a levegőt.

Pozitív energiaforrás

A növények a már említett levegőtisztító képességükön felül pozitív energiával is feltöltik az otthonodat. A zöld növények látványa nyugtató hatással van az elmére, így csökkentve a feszültséget és a stresszt. Ezen kívül pedig a növényekkel való foglalkozás, legyen szó az öntözésükről vagy épp egyéb gondozásról, kiváló lehetőséget ad az önreflexió gyakorlására.

Hogyan gondozd növényeidet?

Akárcsak minden ember, minden növény is különböző, ebből kifolyólag pedig különböző bánásmódot igényelnek. Annak érdekében, hogy a növényeid hatékonyan tisztítsák a levegőt, fontos, hogy megfelelő gondozást kapjanak. Mikor új növényt vásárolsz, érdemes utánanézni, hogy az adott növény mennyi fényt, mennyi vizet, milyen gondozást igényel. Ezt megteheted az interneten, de akár vásárláskor az eladók is tudnak segíteni.

Az albérletedben a növények nemcsak dekorációs elemek lehetnek, hanem aktív részesei is a tiszta levegő és pozitív energia megteremtésének. Ha viszont még keresed otthonodat, weboldalunkon számtalan opció közül válogathatsz!

KIADÓ LAKÁSOK