Lakberendezési álomutazás a mediterrán vidékekre

Lakberendezési álomutazás a mediterrán vidékekre

Mindig is vonzott a mediterrán vidékek meghitt, mégis szenvedélyes hangulata? Tetszett a spanyol riviéra állandó napfénye, vagy az olasz földek meghitt, hangulatos kis utcái? Gondolkodtál már rajta, hogy milyen lenne, ha otthonodba is becsempészhetnéd a mediterrán vidékek jellegzetességeit? Pár egyszerű ötlettel most segítünk, hogy a te otthonod dekorációja is ugyanazt az érzést keltse benned, mintha egy álomutazáson lennél a mediterrán földeken.

A színek és a fények

 A mediterrán stílusra jellemző színpaletta tele van meleg színekkel, főként a sárga és annak halványabb árnyalatai dominálnak, az állandó napsütést reprezentálva, valamint jellemzőek még a zöld és a kék színek, amely megidézi a tenger és az ég kékjét, vagy az olasz vidékek zöldjét. Érdemes pasztell árnyalatokban gondolkodni, hiszen sokkal meghittebb otthonérzést képesek teremteni, mint az erőteljes színek használata. Fontos, hogy az ablakokat és a fényt mindig hangsúlyozzuk, így érdemes könnyű, áttetsző függönyöket választani, amelyek engedik beszűrődni a természetes fényeket.

Mozaikok és csempék

A mediterrán építészet nem lenne teljes csempék és mozaikok nélkül. Ha vonzanak ezek a motívumok, feldobhatod velük a fürdőszobád vagy a konyhád falait, hiszen azonnal a mediterrán vidék hangulatát varázsolják az otthonodba. Az apró mozaikok használatát is érdemes fontolóra venni, hiszen az apró részletek egy hangsúlyos falfelületen mindig feldobhatják a teret.

Természetes anyagok

A mediterrán stílusban a természetes anyagok és textúrák játsszák a főszerepet. Használj minél több fa bútort, de fontos, hogy ne legyenek festve, vagy színezve, hiszen, ha megőrzöd a természetes szépségüket, sokkal autentikusabb hatást tudnak nyújtani. A textil kiegészítőknél válassz pamutot vagy lenvásznat, hiszen ezek az anyagok képesek a leglégisebb hatást kelteni, valamint, ha a díszpárnákról van szó, szabadon engedheted a fantáziádáat, becsempészve izgalmas színeket és motívumokat az otthonodba.

Mediterrán minták

A mediterrán stílusban a minták és a díszítőelemek is fontos szerepet játszanak. Használj kerámiavázákat vagy dísztányérokat, amelyeken az olasz és spanyol stílus jellegzetes motívumai láthatóak, mint például a virágok, gyümölcsök, szőlőfürtök vagy tengeri motívumok.

Növények és virágok

A mediterrán stílusban fontos szerepet játszanak a növények és virágok. Ha lehetőséged van rá, alakíts ki zöldövezetet az erkélyen vagy a teraszon. Töltsd meg az otthonodat zöld növényekkel, például olajfa, citrom vagy narancs cserjékkel cserépben. A friss vágott virágok is feldobják az otthonodat, és a mediterrán hangulatot erősítik.

Ha pedig inkább új albérletet keresnél, amit kedved rendeznél be a mediterrán motívumokkal, nézz szét aktuális hirdetéseink között!

KIADÓ LAKÁSOK