Kutyás albérletek - hogyan keress hatékonyan?

Kutyás albérletek - hogyan keress hatékonyan?

Kisállattal albérletet keresni nagyon nehéznek tűnik, hiszen nagyon sok hirdetés kiköti, hogy semmilyen kisállatot nem látnak szívesen. Mégis van néhány tippünk arra, hogyan lehet gyorsan és hatékonyan találni egy új otthont, hiszen néhány dologra odafigyelve könnyebben kiszűrhetőek a kutyás albérletek.

Konkrét keresés

Ez az első lépés, oldalunkon lehetőség van kifejezetten kisállattal költözhető lakásokra keresni. Ezeket azért gyűjtöttük össze, mert így sokkal hatékonyabb a keresés, könnyen és gyorsan megtalálhatjátok az ideális új otthont. A kategórián belül is állíthatóak plusz preferenciák, ezek is sokat tudnak segíteni. A kifejezetten kisállattal költözhető ingatlanokat itt találod:

KISÁLLATTAL KÖLTÖZHETŐ

Ha ez mégsem hoz eredményt, íme néhány tipp a hatékony kereséshez:

Parkok és zöldterületek

Ha a lakás környékén vannak parkok, kutyafuttatók, sokkal kisebb az esélye, hogy a kutya elhanyagolt lesz, és a lakásban lévő bútorokban kárt tesz. Ha ilyen környéken van kiadásra szánt ingatlan, sokkal nagyobb az esélye, hogy a tulajdonosnak van már tapasztalata kisállatokkal, így nem is zárkózik el egy négylábú bérlőtárstól.

Méretek és szobák

Természetesen, ahogy emberek esetében is, egy kisállatnak is van igénye arra, hogy legyen elég tere a napi dolgokhoz. Ezért nagyon fontos, hogy olyan lakásokat keressünk, ahol van hely legalább egy kutyaágynak, ami a saját kis területe lehet a lakáson belül.

Nem minden kisállat egyforma

Lehet, hogy a tulajdonosnak rossz tapasztalata van, mert az előző bérlő 6 macskát hozott be kérdés nélkül, vagy nagytestű, hosszúszőrű kutya élt egy családdal 40 négyzetméteren. Azonban, ha őszinték vagyunk a tulajdonossal, esetleg be is mutatjuk neki kiskedvencünket, aki egy kistestű, nyugodt kutya, könnyedén tudunk változtatni a véleményén.

Szerződés és kaució

A szerződés és a kaució mindkét felet védi. Sajnos a tulajdonosoknak számolniuk kell azzal, hogy egy bérbeadott ingatlannak mindenképpen romlik az állapota, ez a használatból fakad. Ugyanúgy, ahogy a saját lakhelyén is néha felújításokat kell eszközölni. Ezzel együtt balesetek előfordulhatnak, és ha a szerződésben le van írva, hogy a kaució pontosan mire vonatkozik, mikor jár vissza, valamint a már bent lévő tárgyak és gépek állapota dokumentálva van, az biztonságot adhat mindkét félnek.

Reméljük, hogy tudtunk segíteni abban, hogy hogyan érdemes hatékonyan kutyás albérletet keresni.

Nézz szét kiadó lakásaink között, részletes keresőnk segíteni fog, hogy minél egyszerűbben megtaláld az ideális új otthonotokat!

 

KIADÓ LAKÁSAINK