Külváros vagy belváros?

Külváros vagy belváros? Íme az előnyök és hátrányok

Ha hosszútávra keressük a lakóhelyünket, nagyon sok szempont van, amit érdemes figyelembe venni, hiszen a mindennapjainkat alapvetően fogja befolyásolni a környezetünk. Ezért most összeszedtük, milyen előnyei és hátrányai lehetnek a belvárosi és a külvárosi életnek.

Külváros előnyei 

Kedvezőbb ár

A külvárosi lakások általában olcsóbbak, mint a belvárosban találhatók az elhelyezkedésük és közlekedési szempontból kevésbé kényelmes lokáció miatt.

Csendesebb, nyugodtabb

A külvárosi környék egyik nagy előnye, hogy nem érezzük a belváros zsúfoltságát, több lehetőség van a természet, zöld területek élvezésére és nyugodtabb, biztonságosabb a környék.

Külváros hátrányai

Kedvezőtlen közlekedés

A nyüzsgés hiánya azonban azzal is jár, hogy napi szinten sokkal többet kell utaznunk, ha a belvárosba járunk egyetemre, dolgozni és nincs is annyi tömegközlekedési lehetőségünk.

Kevesebb szolgáltatás

A külváros másik hiánya, hogy sokkal kevesebb a közeli szolgáltatás. Sok olyan szolgáltatás van, ami csak a belvárosban található meg, ezért szükséges az újbóli utazás. 

Belváros előnyei

Kiváló lokáció

A belvárosi lakásokra jellemző, hogy közel vannak a tömegközlekedési csomópontok, és egy sétára vannak tőlünk a különböző szolgáltatások, bevásárlóközpontok.

Egyszerű közlekedés

Ha munkahelyünk vagy az egyetem is a belvárosban van, rengeteg segítség, hogy reggel nem a dugóban kell ülnünk napi kétszer vagy a vonaton, héven töltenünk a reggelt. Akár biciklivel vagy rollerrel is egyszerű és takarékos a közlekedés.

Belváros hátrányai

Magasabb árak

A belvárosi lakások hátránya azonban, hogy a sok kényelmi szempont miatt, az áruk is jóval magasabb, mint a külvárosi lakásoké.

Folyamatos pörgés és zaj

Ha a belvárosban bérelsz lakást, érdemes figyelembe venned azt is, hogy mennyire zavar a zaj napközben vagy éjszaka, mivel a központi részekben éjszaka sem áll le az élet.

Ha ezeket a pontokat végiggondoltad és mindezek ellenére vagy épp ezekkel együtt szeretnél albérletet találni, keresőnkben megteheted! Tudatos és problémamentes albérletkeresést kívánunk!

KIADÓ LAKÁSAINK