Konyhafelújítás előtt állsz?

Konyhafelújítás előtt állsz?

Tippek a megfelelő konyhabútor kiválasztásához

A konyha az otthonunk egyik legfontosabb helyisége, hiszen nemcsak főzésre és étkezésre használjuk, hanem bármilyen családi összejövetel vagy baráti találkozók központi helyszíne lehet. A konyhabútor megválasztása kulcsfontosságú, hiszen ez határozza meg a konyha stílusát, kényelmét és funkcionalitását. Ezért összegyűjtöttük, hogy mire érdemes odafigyelni a konyhabútor kiválasztásakor.

Szín és anyag

A szín és anyag az egyik legfontosabb szempontok, amikor konyhabútort választunk, hiszen ezek határozzák meg a konyha egész hangulatát és stílusát. Annak érdekében, hogy otthonunk harmonikus legyen, fontos, hogy olyan konyhabútor mellett döntsünk, amely beleillik és kiegészíti a lakás többi részét. Mikor az anyagok között válogatunk, a legfontosabb szempont a tartósság, hiszen a konyhabútor egy hosszútávú befektetés, ezért fontos olyan alapanyagot választani, ami időtálló és emellett könnyen tisztítható, hiszen ez nagyban megkönnyíti majd a mindennapi használatot.

Tárolóhelyek

A praktikus konyhabútor arról ismerszik meg, hogy számtalan tárolóhellyel van ellátva. Azt fontos előre átgondolnunk, hogy mennyi helyre is van szükségünk ahhoz, hogy minden konyhai eszközünknek jusson elegendő tárolóhely, legyen szó az edényekről, konyhai gépekről vagy épp a tartós élelmiszerekről. Emellett pedig hasznos nézőpont lehet, hogy ezek a tárolóhelyek zárhatóak legyenek, hiszen ezáltal sokkal rendezettebb hatást tud kelteni a konyhánk. 

Pultmagasság

A pultmagasság optimalizálása kulcsfontosságú lehet ergonómiai szempontból.  Ezért mikor választunk, vegyük figyelembe a saját testmagasságunkat. A megfelelő pultmagasság megengedi, hogy a kényelmes munkavégzéshez ne kelljen görnyednünk vagy éppen felfelé nyúlnunk. Ezáltal a mindennapi munkavégzés sokkal hatékonyabbá válhat, hosszútávon pedig jelentősen kímélhetjük a gerincünket is.

Praktikus elrendezés

A konyhabútor elrendezése során vegyük figyelembe a praktikusságot és a funkcionalitást. Gondoljuk át alaposan, hogyan és hová helyezzük a fiókokat, polcokat és egyéb tárolókat ahhoz, hogy azok könnyen elérhetőek legyenek, ezáltal megkönnyítve a mindennapi főzés folyamatát. Olyan bútorelemeket is választhatunk, amelyek extra funkciókkal is rendelkeznek, mint például a belső ledfények a fiókokban, hiszen az ilyen apró elemek teszik élvezetesebbé a konyha használatát.

Ha pedig még keresed új otthonod a tökéletes konyhával, nézz szét kiadó lakásaink között!

KIADÓ LAKÁSOK