Kisállattal albérletbe - 3 tipp, hogy gyorsan találj új otthont

Kisállattal albérletbe - 3 tipp, hogy gyorsan találj új otthont

Kisállattal albérletet keresni nem a legegyszerűbb feladat, mivel a legtöbb hirdetés esetén a háziállat kizáró oknak számít. Azonban nem szabad elkeseredni, hiszen pont ezért több olyan szűrési lehetőség van, ahol kifejezetten kisállattal is költözhető albérletekre lehet keresni. 

Bejegyzésünkben összegyűjtöttünk 3 tippet arra, hogy a lehető leggyorsabban találd meg kiskedvenceddel az új otthonod. 

Keress parkok és a zöld területek szerint 

Érdemes alapból olyan környéken albérletet keresni, ahol több park, nagyobb zöld terület van, vagy kutyafuttató, mivel így esély lehet arra, hogy a tulajdonos pont azért vásárolta meg a lakást az adott területen, mert ő is gazdi. 

Továbbá azért is előnyös, mivel így sokkal kisebb az esélye annak, hogy kisállatod elhanyagolt lesz és ezért a lakás bútorain, tárgyain töltené ki fennmaradó energiáját, valamint számodra is kényelmesebben megoldható a kutyasétáltatás. 

Légy őszinte a tulajdonossal 

Nem egyszer fordult már elő, hogy a bérlő nem adja tudtára a tulajdonosnak, hogy kisállattal költözik be az ingatlanba. Egy kisállatot azonban nem érdemes eltitkolni, mert előbb-utóbb úgyis kiderül, ami pedig komoly következményekhez, konfliktusokhoz, illetve az ingatlan elhagyásához vezethet. Már az elején tudasd a tulajdonossal, hogy állatot is szeretnél vinni a lakásba, és ennek feltételeit foglaljátok bele a bérleti szerződésbe is. 

Mutasd be kiskedvenced 

Furán hangozhat, de bemutatni a kisállatod a tulajdonosnak talán a legjobb amit tehetsz, arra, hogy eloszlasd minden kételyét. Sőt ezzel még akár azt a tulajdonost is meggyőzheted, aki eddig nem engedte, hogy kisállattal költözzenek a lakásába. 

Ha megemlíted kedvenced fajtáját, nemét, méretét sokkal könnyebben egyeztethettek a részletekről, ha a tulajdonosnak van egy elképzelése róla.  Érdemes képet, videót mutatni házi kedvencünkről, vagy akár személyesen is bemutatni. Továbbá jó ötlet, ha az előző lakásod tulajdonosától referenciát is kérsz, így biztosítva arról a tulajdonost, hogy nem lesz probléma. 

Keress kifejezetten kisállattal is költözhető albérleteink között és találd meg a kedvenced és számodra tökéletes új otthonod! 

KISÁLLATTAL IS KÖLTÖZHETŐ LAKÁSOK