Kiadó szoba kisokos

Kiadó szoba kisokos - hogyan érdemes keresni?

Számtalan helyzet lehet, különösen fiatalként, ha csupán egy kiadó szobára lenne szükségünk. Akár a társaság, akár anyagiak, akár más okok miatt keresünk, érdemes már az elején tisztázni az elképzeléseinket. Ebben segítünk most, összeszedtük, miket érdemes átgondolni, hogy gyorsan és hatékonyan megtalálhassuk a tökéletes új szobánkat.

Ha nem egy teljes lakást szeretnénk kibérelni, több úton is elindulhatunk. Kereshetünk kifejezetten kiadó szobát, vagy összeállhatunk 1-2 társsal, és kereshetünk közösen egy nagyobb lakást.

Ha már tudjuk, kikkel költöznénk össze szívesen és mindenki saját szobát szeretne, akkor érdemes mindenképp a keresés során beírni a pontos szobaszámot, amire szükségünk lesz, ezzel jól behatárolhatjuk a kínálatot.

Viszont, ha nincs konkrét elképzelésünk a jövőbeli lakótársainkkal kapcsolatban, érdemes a részletes keresőben kifejezetten a szobát kínáló hirdetések között keresni.

Milyen szempontokat érdemes figyelembe venni keresés során?

Van egy konkrét környék, ahova költöznél?

Érdemes iskola, munkahely szerint is keresni, ha pl. tudod, hogy nem szeretnél sokat utazni.

Mi a havi büdzséd, közös költséggel, rezsivel együtt, amit rá tudsz szánni?

Ez azért is fontos, mert lehet, hogy maga a szoba bérleti díja már magasnak tűnik, de ha több ember között oszlanak el a közös költségek, akkor beleférhez a költségvetésedbe.

Vannak bútoraid? Vagy berendezett szobát keresel?

A legtöbb szobánként kiadó lakás egy ágyat és egy szekrényt foglal magába, de sokszor van a szobában íróasztal is. Ha ez neked fontos szempont, vagy más bútorra lenne szükséged, érdemes egyeztetni róla a tulajdonossal, mert lehet, hogy tud segíteni a beszerzésben/elszállításban.

Van bármilyen preferenciád a lakótársaiddal kapcsolatban?

Van, aki egyetemistaként csak egyetemistákkal szeret együtt lakni, vagy épp vele azonos neműekkel, hasonló korúakkal. Ha van ilyen preferenciád, érdemes rákérdezni a tulajdonosnál, hogy kikkel költöznél össze, hiszen az ő érdeke is, hogy a lakók jól együtt tudjanak élni.

Van bármilyen preferenciád a lakással kapcsolatban? (pl. fürdőkád, felszerelt konyha stb.)

Ha van, és esetleg nincs róla sem fotó, sem említés a leírásban, érdemes rákérdezni erre is a tulajdonosnál.

Hosszútávra tervezel? Vagy csak néhány hónapra?

Ha ezekre a kérdésekre meg tudtad adni a válaszokat, érdemes részletes keresőnkben megadni az elérhető opciókat, hogy ezzel is gyorsíthass a keresési folyamaton.

Ha vannak olyan preferenciáid, amik fontosak lehetnek, érdemes a tulajdonostól már az első, telefonos beszélgetés során feltenni a kérdéseidet, hiszen ezzel mindkettőtök idejét megspórolhatod.

Válaszd részletes keresőnket, keress hatékonyan kiadó szobáink között!

KIADÓ SZOBÁK