Kiadó lakás galériával - értéknövelő vagy mégsem

Kiadó lakás galériával - értéknövelő vagy mégsem?

Lakáskiadóként az ingatlan egy vállalkozás és egy befektetés is egyben, ezért a cél a profitmaximalizálás, amit úgy érhetünk el, hogy a lehető legjobb értékben adjuk ki a lakásunkat egy adott bérlőnek. Egy galériás albérlet esetében, az értéknövelés mértéke különböző tényezőktől is függhet. Ebben a bejegyzésben azt vizsgáljuk meg, hogy egy kiadó lakás galériával értéknövelő-e vagy mégsem. 

Kisebb lakás esetében 

A galériás lakások a belvárosban a legnépszerűbbek, ahol kicsi a tér, de a belmagasság jóval magasabb az átlagnál, így egy galéria remek megoldást nyújt a szobák vagy lakások megnövelésére. A galéria egy kisebb lakás esetén, a megfelelő kialakítással egy plusz szobaként funkcionálhat: lehet hálószoba, dolgozószoba vagy tároló is. Ez tehát mindenképpen növeli az ingatlan értékét, hiszen annak ellenére, hogy az albérlet alapterülete kisebb, ugyanolyan funkciókkal is rendelkezhet a galéria kialakításától függően,  mint egy másfél vagy kétszobás albérlet, mégis kedvezőbb áron, így a bérlőnek is kedvezőbb megoldásként szolgálhat. 

Az, hogy mennyivel az a galéria méreteitől és kialakításától függ. Egy álló galéria, ami korláttal vagy akár fallal is rendelkezik, így egy külön helyiségként használható, sokkal nagyobb mértékben növeli a lakás értékét, mint egy fekvő galéria, amely csak ágyként vagy csak tárolóként használható. 

Nagyobb lakások esetében 

Több szobás lakások esetében egy galéria értéknövelő hatása kisebb, mint egy egyszobás lakásnál, ugyanakkor sok esetben még két-háromszobás albérleteknél is jellemző, mivel szintén nagy helyet szabadíthat fel, ha az egyik szobában a galéria funkcionálhat hálóként vagy dolgozószobaként, így az alatta lévő teret is ki lehet használni. 

Konklúzió

A galéria tehát szinte minden ingatlan esetében értéknövelő, hiszen teret szabadít fel az ingatlanban, főleg kisebb lakások esetében, ahol egy plusz szobának is számíthat az értéke. 

Ha galériás lakásba költöznél, nézz szét aktuálisan kiadó lakásaink között! 

KIADÓ LAKÁSOK