Kertes albérletek

Kertes albérletek - előnyök és hátrányok

Sok ember/család életében eljön egy pont, amikor kertes házra vágynak, azonban ez nem mindig kivitelezhető. Van, hogy anyagi okok miatt, de előfordulhat, hogy a munka, vagy épp más mindennapi tevékenység túl időigényes, vagy olyan helyhez köt, ahol nehezen megoldható a bejárás. Ebben a bejegyzésben összeszedtük az érveket és ellenérveket a kertes házakról, ha még tervezési fázisban vagytok, reméljük, hogy tudunk segíteni.

Kertes albérlet előnyei

Családi ház a vételár töredékéért

Lehet, hogy nagyon hosszútávon olcsóbb lehet ingatlant vásárolni, azonban az egy kifejezetten hosszútávú, a mai viszonyok között hatalmas elköteleződést kíván meg. Ha albérletként választjátok a kertes házat, egyrészt kipróbálhatjátok, hogy valóban szeretitek-e ezeket a körülményeket, másrészt sokkal hamarabb belevághattok, mintha önerőre kellene gyűjtenetek, harmadrészt sokkal rugalmasabb megoldás, hiszen a család változásától függően alakíthatjátok az élettereteket, nem kell évtizedekre elköteleződnötök.

Nyugalom és privát szféra

Az esetek döntő többségében a kertes ház nyugalmas, csendes életet kínál, privát szférával. Ez különösen akkor lehet előnyös, ha a városban dolgozunk, de a szabadidőnket szeretnénk nagyobb élettérben, a családunkra figyelve tölteni. A kertes ház megadja azt a kényelmet, hogy akkor is szabadban lehetünk, ha épp otthon vagyunk. A gyermekek kint játszhatnak, szervezhetünk baráti összejöveteleket anélkül, hogy a szomszédokkal zavarnánk egymást. De dönthetünk úgy is, hogy kiülünk a kertbe olvasni, és nagy eséllyel senki nem fog minket megzavarni.

Rugalmas a családnak

Ahogy az első pontban is említettük, a család folyamatosan változik, és ami két kisgyerekkel még kényelmes és szükséges, az két felnőtt gyerekkel, akik talán már nem is laknak otthon, egyáltalán nem életbevágó. Éppen ezért lehet előnyös egy kertes albérlet, hiszen, ha az élet úgy alakul, hogy már kényelmesebb lenne közelebb költözni a belvároshoz, vagy épp egy kisebb lakásra cserélni a nagy házat, gond nélkül megtehetjük.

Hátrányok

Magasabb fenntartási költség

Alapvetően egy kertes háznak mindig magasabbak a fenntartási költségei, különösen, ha a téli időszakot nézzük, hiszen a lakásokat általában több oldalról fűtik a szomszédok. De a nagyobb alap- és füves területtel több áramhasználat, magasabb vízhasználat is együtt jár.

Nehezebb bejárás

Habár a kertes házba költözés valószínűsíti, hogy nyugalomra, a várostól való elszakadásra vágyunk, mégis fontos szempont a bejárás kérdése is. Ugyanis még a városban lévő kertes házak esetében is előfordulhat, hogy messze van egy-egy megálló, vagy épp ritkán járnak tömegközlekedési eszközök a környéken. Ezzel együtt pedig a bevezető utakon a reggeli és délutáni csúcsokban dugóval is számolnunk kell.

Ha ezen előnyeiért, vagy a hátrányai ellenére is kertes házat kerestek, a linkre kattintva csak kertes ház hirdetéseinket láthatjátok. Sikeres keresgélést kívánunk!

KERTES ALBÉRLETEK