Így találd meg a neked való városrészt

Így találd meg a neked való városrészt!

Albérletkereséskor rendkívül fontos kérdés, hogy melyik városrészben, milyen környéken keresel lakást, hiszen jó eséllyel nagyon sokáig fogja meghatározni a mindennapjaidat a lakásod közvetlen környezete. Éppen ezért érdemes alaposan átgondolni a keresést, hoztunk néhány kérdést, aminek a megválaszolása hozzásegíthet a neked való környék megtalálásához. 

Büdzsé

Az első és legfontosabb szempont, mielőtt albérletet keresel, hogy meghatározod azt az összeget, amit egy hónapban a lakhatásodra tudsz szánni. Ilyenkor nagyon szigorúnak kell lenned, hiszen szerződésekről, pénzügyekről van szó, tudnod kell, mi fér bele. És itt nemcsak a lakbérről van szó, hanem a közös költségről, a rezsiről, az internetről és a parkolásról is.

Érdemes a pénzügyek átgondolása után meghatározni egy maximum lakbér-összeget, és azt beállítani a részletes keresőben, így biztosan nem látsz olyan hirdetéseket, amelyek csábítónak tűnhetnek, de nem férnek bele biztonságosan a költségkeretbe.

Munka, közlekedés

Nagyon sokat számít, hogy otthonról dolgozol-e. Ha igen, érdemes olyan lakást választani, ahol van külön dolgozószoba, vagy legalább egy olyan sarok, ablak, ahol kényelmes munkaállomást tudsz kialakítani.

Ha nem otthon dolgozol, fontos, hogy mivel jársz dolgozni. Ha tömegközlekedsz, érdemes a munkahelyedhez közel eső közlekedési eszközök vonalán keresgélni, hogy átszállás nélkül, könnyedén bejuthass. Ha pedig autóval jársz, ajánlott olyan lakást keresni, amelynek van saját autóbeállója, így munka után nem kell a parkolóhelyeket vadásznod. Viszont, ha van autód, de ritkán használod, és nem ragaszkodsz a fedett helyhez, javasoljuk, hogy az ingyenes utcai parkolás célzást állítsd be. 

Lakóközösség, fejlesztések

Az otthon nem csak az albérletből áll. Fontos, hogy a lépcsőházban milyen emberekkel találkozol, a környéken vannak-e szükséges szolgáltatások, zöld területek, várhatóak-e fejlesztések, amik hozzájárulnak a még kényelmesebb hétköznapokhoz és a kikapcsolódáshoz.

Ellenőrző lista

Íme a kérdések, amiket szerintünk érdemes feltenned keresés előtt:

Mennyi az a maximális összeg, amit a lakhatásodra szánsz egy hónapban?

Mik a legfontosabb helyszínek a városban, amiket könnyen el kell érned? Ott milyen tömegközlekedési eszközök, útvonalak vannak?

Milyen üzletekbe és mikor szoktál járni? Azok hogyan érhetőek el legkönnyebben?

Fontos, hogy a közelben legyenek közösségi kikapcsolódási lehetőségek (vendéglátóhelyek, mozi, szórakozóhely, akár edzőterem stb.)?

Mennyire legyenek közel az alapvető szolgáltatók (pl. háziorvos/kórház, gyógyszertár, bankfiók, posta stb.)?

Van kutyád? Jó, ha van a közelben kutyafuttató?

Van gyereked? Tervezel a közeljövőben? Ha igen, érdemes a környékbeli bölcsődéket, óvodákat is szemügyre venni.

Reméljük, tudtunk segíteni a keresésben. Ha bármilyen kérdésed merülne fel, fordulj hozzánk bizalommal! Részletes keresőnkben rengeteg beállítást találsz, jó keresgélést kívánunk!

KIADÓ LAKÁSAINK