Így rendezd be kényelmesen

Együttélés kis lakásban - így rendezd be kényelmesen

A legtöbb esetben diákok, fiatalok bérelnek többen együtt kisebb albérleteket, ahol lakótársként vagy szobatársként élnek együtt, hiszen ez gazdaságosabb megoldás számukra, mint egyedül kibérelni egy saját albérletet.

Azonban, ha egy kis lakásban éltek többen együtt, jóval nehezebb dolgotok van a berendezés kapcsán. A rendelkezésre álló szűkös terek miatt helytakarékosságra és okos megoldásokra kell törekedni, ehhez hoztunk néhány tippet és szempontot, amikre ha oda figyeltek, kellemes és kényelmes szobát teremthettek otthonotokban.

Térelválasztók

Ha egy kényelmes kis zugot szeretnél magadnak teremteni a hálóban ahol pihenni és tanulni vagy dolgozni tudsz, akkor ezt egy világos, modern térelválasztóval (pl. függönnyel, kockapolccal) remekül elérheted. A függöny nagy előnye pedig az, hogy összecsukható, így ha egy összejövetel esetén meg akarod nyitni a teret, könnyedén megteheted.

Külön íróasztal

Ha diákok vagytok, ha nem, egy saját kis sarok, ahova le tudtok ülni tanulni, dolgozni vagy alkotni elengedhetetlen. Ha megoldható, legyen mindkettőtöknek külön íróasztala, amit saját kedvetekre és ízlésetekre alakíthattok.

Elég fény

Ügyeljetek arra, hogy a szoba összes pontjára jusson természetes fény, azaz, hogy mindkettőtök szobarésze fényes legyen. Hosszútávon nagyon kellemetlen tud lenni, ha valakinek a privát terére nem jut elég fény, hiszen ez kényelmetlenné teszi akár az olvasást, tanulást, de még az öltözködést is. Ebből a szempontból is előnyösek az első pontban javasolt nyitott polcrendszerek, valamint az elhúzható sötétítő függöny, amit elég alváskor használni.

Helytakarékos tárolás

Ha a szekrény nem fér el, érdemes kihasználni minden tárolási lehetőséget. Pakolj az ágyneműtartóba vagy az ágy alá, tegyél fel polcokat, amelyek dekorációs elemként is jól működhetnek a szobában. Azokat a könyveket vagy tárgyakat, amelyeket nem használsz gyakran, pedig dobozold be és rakd az ágy alá vagy a szekrény tetejére.

Ha pedig még keresitek azt az ideális lakást, amiben kényelmesen élhettek, nézzetek szét kiadó lakásaink között!

KIADÓ LAKÁSOK