Így használd a lakásodban 2022 színét

Így használd a lakásodban 2022 színét 

A Pantone Intézet idén is kihirdette a következő év (2022) színét, amely idén a “Very Peri” fantázianévre keresztelt finom lila lett, a kék és a piros színek keveredésével. Az új szín minden ágazatra hat, kezdve a divattól és művészettől a lakberendezésig. Bejegyzésünkben most összeszedtünk néhány ötletet, hogy hogyan használd lakásodban az új év színét. 

Liláskék textilek és bútorok a nappaliban 

A Very Peri-t a változás és az innováció színének szánták, reflektálva a világban zajló eseményekre. Elsőre furának hallható a liláskék szín megjelenése a lakberendezésben, azonban ha megnézzük az elmúlt évek lakberendezési trendjeit, nem kell meglepődnünk. Akár bútorként, akár kiegészítőként is remekül használhatók a szín hidegebb, melegebb árnyalatai helyiségtől függően. 

Lakásunk nappaliját például egy ilyen árnyalatú szőnyeg, sötétítő, párnahuzat vagy akár fotel rendkívül fel tudja dobni, ha alapból nincs sok szín a helyiségben. A szőnyeg és a függöny pedig azért is jó választás, főleg ha albérletben lakunk, mert bármikor fel- és leszedhető, ha esetleg más színre váltanánk és nem igényel nagy változásokat, átrendezéseket. 

Very Peri a hálóban 

A hálószobában is a legegyszerűbb módja a szín megjelenítésének a különböző textíliák és kiegészítők használata. Válassz egy melegebb lilás árnyalatú ágyneműt vagy sötétítő függönyt, a polcra egy kékes vagy levendula árnyalatú vázát, illetve gyertyatartót. 

Az albérletben nagy átalakítás nélkül használhatod a színt dekorációként a falon is, ha hasonló színű posztert fehér kerettel vagy fehér falra lila színű falmatricát választasz. 

Dobd fel a konyhát is egyszerűen

A konyhában nehezebb megjeleníteni az extrább színeket, de ma már rengeteg féle terítő és szalvéta áll rendelkezésünkre, ha mégis színt szeretnénk csempészni az étkezésekbe. A következő hónapokban biztosan találhatsz üzletekben ilyen színű terítőket és szalvétákat, esetleg csészéket, tányérokat. 

A természetesség jegyében pedig a levendula is egy jó ötlet, mivel a levendula is a very peri egyik árnyalatának mondható, így akár pár szál levendula egy vázába való helyezésével is megjelenítheted az étkezőben a színt. 

Ha pedig az új évben új lakásba költöznél, nézz szét aktuálisan kiadó lakásaink között! 

KIADÓ LAKÁSOK