Így dekoráld otthonod idén ősszel

Így dekoráld otthonod idén ősszel

Az ősz az egyik legszínesebb évszak. Ez az időszak remek lehetőséget kínál arra, hogy otthonunkat őszi dekorációkkal varázsoljuk hangulatosabbá. Ezért összegyűjtöttünk pár kreatív és inspiráló ötletet, hogyan megkönnyítsük a gondolkodást.

Levelek és természetes elemek

Az őszi dekoráció alapkellékei a lehullott falevelek és más apróságok a természetből, mint például a tobozok, gesztenyék, dióhéjak vagy akár a száraz faágak. A dekorációkészítésnek nem kell komplikáltnak lennie, az is elég, ha pár száraz ágat egy vázába helyezel, amit aztán az éppen szezonális virágokkal bármikor kiegészíthetsz. Emlelett pedig a tobozokat vagy színes falevelekkel feldobhatod a lakás különböző részeit, és máris új színt kapott otthonod.

Textilek

Az őszi hangulathoz remekül passzolnak a mintás asztalterítők. Számtalan helyen találhatsz akár halloween-i akár egyszerűen csak őszi motívumokkal díszített párnahuzatokat, takarókat, terítőket. Ha viszont nem kedveled a túlzott mintás dekorációkat, egyszerűen az is elég, ha színekkel játszol, előtérbe helyezve a mélybarna, vörösesbarna, narancs és sárga árnyalatokat, hogy meleg, őszi hangulatot teremthess otthonodban.

Sütőtök

Sütőtök minden mennyiségben! Az ősz fő dekorációs eleme a sütőtök, ezért kihagyhatatlan a mi listánkról is. Ha érzel magadban motivációt, akár saját magad is neki vághatsz a sütőtök-fejek kifaragásának, de ha valami hosszabb életű dekorációt keresel, akkor mindenképp érdemes műanyag/kerámia termékeket keresni. Ezeket bárhol elhelyezheted, az előszobában, étkező asztalon vagy akár a fürdőszobában is.

Gyertyák

Az őszi estéken varázslatos hangulatot tudnak teremteni a különböző illatgyertyák vagy fényfüzérek. A legideálisabb illatválasztás a fahéj, a vanília vagy éppen méz, hiszen ezek mind az ősz kellemes, otthoni meleg hangulatát idézik. Érdemes különböző méretű gyertyákat választanod, így még változatosabbak lesznek a fényeik is. Az lakás különböző pontjain elhelyezve tökéletes őszi dekoráció lehet.

Koszorúk

Egy-egy koszorú elhelyezése, legyen az fali vagy asztali, mindig jó választás, ha dekorációról van szó. Manapság már a legtöbb virágüzletben találhatók kisebb-nagyobb méretű koszorúk, ezekből érdemes olyat választani, ami száraz virágból készült, hiszen hosszabb ideig használható és jobban illik az ősz hangulatához. Ha pedig érzed magadban a kreatív inspirációt,  színes levelekből, szalagokból, szárított bogyókból, vagy akár művirágokból te magad is elkészítheted a koszorúdat.

Ha pedig még ősszel szeretnél új lakásba költözni, amit kedvedre dekorálhatsz, nézz szét kiadó lakásaink között!

KIADÓ LAKÁSOK