Hogyan válassz megfelelő lámpát az albérletedbe?

Hogyan válassz megfelelő lámpát az albérletedbe?

Az otthonod megvilágítása fontos szerepet játszik a hangulatteremtés szempontjából, ezért ajánlott átgondolni, milyen lámpák passzolnának hozzád. Ugyan a legtöbb albérlet falra szerelt lámpákkal együtt vehető ki, de ha hosszútávra gondolkodik az ember, akkor azokat is érdemes lehet lecserélni, ha pedig arra nem lenne lehetőség, számtalan alternatíva van, amivel könnyedén feldobhatod otthondat.

Állólámpák

Az állólámpák számtalan előnnyel rendelkeznek, mint például, hogy könnyen mozgathatóak, és mindenféle stílusban és méretben elérhetőek, ezért ideális választás lehet albérletbe. Természetesen árkategória szempontjából is széles a skála, ezért érdemes addig kutatni, amíg nem talál az ember olyat, ami árban és stílusban is megfelel az elvárásainak, és kiegészíti majd a lakás többi bútorát. Annak ellenére, hogy az állólámpák kisebb fényt adnak, sokan döntenek mellettük, hiszen nagyon hangulatosak.

Felszerelhető LED világítás

A LED világítás modern és energiatakarékos megoldás, bármilyen bútorra vagy épp a falra is könnyen felhelyezhető. Tekintve, hogy kevés helyet foglalnak, sokan döntenek a LED fények mellett, hiszen erős és tiszta fényt biztosítanak. Arról nem is beszélve, hogy  a LED technológia hosszú élettartamú és alacsony energiafogyasztású, ezért hosszútávon sokkal költséghatékonyabb megoldásnak bizonyulhat.

Kis méretű lámpák

Több kisebb lámpa használata lehetőséget ad arra, hogy barátságosabb és meghittebb hangulatot teremts otthonodban. Az elosztott fényforrások lágyabb megvilágítást biztosítanak, ami kellemes hatást nyújt a szemnek, emellett pedig a kisebb lámpák lehetővé teszik a fény elosztását a különböző helyiségekben. Annak köszönhetően, hogy a kis lámpák mindenféle stílusban és méretben elérhetőek, saját ízlésed szerint válogathatsz, hogy otthonod egyedi lehessen.

Plafonra szerelhető lámpák

Ahogyan azt már említettük, a legtöbb albérletben már vannak lámpatestek, de ha hosszú távontervez az ember egy albérletben maradni, érdemes konzultálni a főbérlővel, hogy van e lehetőség a azok lecserélésére. A plafonra szerelhető lámpák az adott szoba teljes terét egyenletesen megvilágítják, ezért mindenképp érdemes jó minőségű lámpákat és energiatakarékos izzókat választani, hogy azok hosszútávon szolgálják a mindennapokat. A kutatás során érdemes figyelembe venni a szoba belmagasságát, hiszen ennek függvényében különböző típusú és méretű lámpák közül válogathatunk. Ezek a lámpák általában erősebb fényt adnak, ezért ideális lehet a nappali vagy étkező megvilágításához.

Ha pedig még keresed új otthonodat, nézz szét hirdetéseink között!

KIADÓ LAKÁSOK