Hogyan tarthatsz rendet kis albérletben is?

Hogyan tarthatsz rendet kis albérletben is?

Egy kisebb albérletben nehezebb rendet tartanunk a mindennapok során, főleg, ha nem egyedül élünk a lakásban. Azonban van néhány praktikus tipp, amelyek segítenek egyszerűen rendben tartani az ingatlant. Összegyűjtöttünk most ezek közül párat.

Szelektálj funkció szerint

Ahhoz, hogy rendet tartsunk és ne legyen zsúfolt a lakás érzete, érdemes kiválogatni azokat a tárgyakat, amelyeket a mindennapokban többször is használtunk és elrakni a szekrénybe, ágy alá, dobozokba azokat, amelyeket csak egy-egy alkalommal veszünk elő az év során.

Ugyanígy a ruhákkal, nyáron érdemes elrakni a téli meleg, vastagabb kabátokat az ágy alá, vagy a szekrény tetejére dobozokba. Ilyen esetben használhatunk vákuumos csomagolást is, amivel még több helyet spórolhatunk meg.

Praktikus tárolók beszerzése

A designos, színes tárolók nem csak egy kisebb lakásban nyújtanak nagy segítséget a rendtartásban, akár még dekorációs elemként is díszíthetik a lakást.

A nappaliban a pokrócokat és párnákat egy szövet- vagy fonott kosárban esztétikusan tudjuk tárolni, kisebb műanyag vagy szövet tárolódobozokban és kosarakban pedig a fürdőszobában használatos kozmetikumokat, törölközőket is helytakarékosan tudjuk rendszerezni és így biztosan nem keveredik el semmi.

Összehangolt színpaletta

Ha minden bútornak, textíliának, kiegészítőnek különböző a színe, az egy idő után zavaró lehet a szemnek, fárasztó az agynak, kis lakásban sajnos nagyon könnyen kelthet rendezetlen érzetet. Ha lehet, érdemes kiválasztani 1 szín több árnyalatát, vagy 2-3 egymáshoz illő színt, és minden textíliát, sötétítőt, párnákat, asztalterítőt ehhez a palettához illeszteni.

Ha még keresed a számodra tökéletes albérletet vagy új ingatlanba költöznél, nézz szét aktuálisan kiadó lakásaink között!

KIADÓ LAKÁSOK