Hogyan rendezd be a kis hálószobát?

Hogyan rendezd be a kis hálószobát?

A hálószoba lakásunk egyik legfontosabb helyisége, hiszen ez az a szoba, ahol a napunk nagy részét töltjük a magunkra és pihenésre szánt idővel. Ezért is fontos egy kisebb hálószoba esetén, hogy a szoba berendezése egyszerre praktikus legyen, valamint illeszkedjen a saját stílusunkhoz egy albérlet esetében is. Bejegyzséünkben most összeszedtünk néhány tippet egy kis hálószoba berendezéséhez. 

Az ágy elhelyezése 

Természetesen a hálószoba legfontosabb eleme az ágy, azonban elhelyezése, nagysága és funkciói nagyban befolyásolják a szobát. Az ágy elhelyezése a lakberendezés szempontjából az egyik legmeghatározóbb tényező. Ha az ágyat a szoba közepére rakod, anélkül, hogy bármelyik falhoz oda lenne tolva, nehézkes a többi bútor elhelyezése, ezért érdemes egy falhoz vagy kettő közé tolni. Ha hosszabb a hálószoba érdemes a két hosszanti fal közé betolni, az ágyat, akkor is ha így nincs lehetőség éjjeliszekrények elhelyezésére a két oldalán, mivel így a szoba többi részében hely szabadítható fel. Ha két merőleges falhoz tolod az ágyat még nagyobb helyet szabadíthatsz fel, mivel így felszabadul a szoba közepe és minden másik bútornak is juthat hely. 

Tárolási praktikák 

Egy kisebb hálószoba esetén nem mindig beszélhetünk óriási gardrób szekrényekről, amelyekben minden elférne. Ilyenkor jöhet segítségül az ágyneműtartós ágy, amiben a takarók és párnák mellett, akár ruhákat is tárolhatsz, így helyet spórolva a szekrényedben. Az ágyneműtartóban könnyedén tárolhatod nyáron a téli ruhákat, kabátokat, télen pedig a nyári ruhákat “rejtheted el” a szekrényedből. A másik opció, a tároló kosarak, dobozok vásárlása, amelyek az ágy alá vagy a szekrény tetejére rakhatók. 

Az ágyneműtartó mellett, a polcokkal is nagyon sok helyet takaríthatsz meg, például ha éjjeliszekrény helyett egy vagy akár több polcot szerelsz fel az ágy felé. Ráadásul a polcok a helytakarékos tulajdonságuk mellett, remek dekorációs elemként is szolgálnak a hálószobában. 

Világos színek és tükör

A világos színeket kis helyiségek esetében sokszor emlegetjük, hiszen vizuálisan felnagyítják a teret és jobban tükrözik a természetes fényt. Nem csak a falak színével, hanem a szobában lévő textíliák és bútorok színével is elérheted ezt a hatást. Dekoráld kedvedre a hálószobát világos színű ágyneművel, szőnyeggel vagy függönyökkel, vagy akár dekorációs tárgyakkal. 

A tükrök szintén segítenek a tér tágításában, a hálószobában pedig valószínúleg amúgy is szükséged lesz egyre. A legjobb megoldás, egy tükrös tolóajtós ruhásszekrény beszerzése, így a tolóajtókkal hely spórolható, a nagy tükör pedig nagyítja a teret. 

Ha még keresed a tökéletes lakást vagy új albérletbe költöznél, nézz szét aktuálisan kiadó lakásaink között és találd meg új otthonod! 

KIADÓ LAKÁSOK