Hálószoba kisgyerekekkel?

Hálószoba kisgyerekekkel? Így rendezd be praktikusan 

Ha bővül a család, sokan az első időszakban szándékosan vagy helyszűkében a hálószobába tervezik be a kiságyat, vagy akár a szobát kettéválasztva egy fél babaszobát is. Most hoztunk néhány ötletet, hogyan lehet praktikusan berendezni a hálószobát, hogy mindenkinek meglegyen a saját helye, mégse legyen túlzsúfolt a helyiség.

Babaöböl, kiságy vagy szülők között alvás?

Mielőtt megszületik a baba, érdemes átgondolni, hogy milyen bútorokat szerzünk be. Ha mindenképp a hálószobában lesz az első időkben, nem biztos, hogy szükség van egy öbölre és egy kiságyra is, érdemes az egyik mellett letenni a voksunkat, ezzel helyet és pénzt is spórolva. Hosszabb távon, ha van rá megfelelő helyünk, érdemes olyan kiságyat választani, aminek az egyik oldalán levehetőek a rácsok, így az ágy mellé is tehető, és később is használható lesz.

Kombiágy/pelenkázó?

Már jó pár éve nagyon divatos a kombi kiságy, ami a kiságy és egy pelenkázó szekrény kombinációja. Ha van elég helyünk, ez jó megoldás lehet, hiszen a pelenkázó fiókos részébe elférnek a babaruhák, így szeparáltan lehet tárolni mindenki kiegészítőit.

Viszont, ha a pelenkázó már nem férne el, érdemes komódra szerelhető pelenkázólapot, vagy egyszerű, merev falú pelenkázólapot választani, amit csak akkor kell elővenni, ha épp használni szeretnénk, így sokkal kevesebb helyet foglal.

Dekoráció

Ha szeretnénk dekorálni a kisbaba szobarészét, de nem szeretnénk, hogy az egész szoba elveszítse az eredeti funkcióját, van esztétikus megoldás! Választhatjuk, hogy a kiságy falát befestjük egy másik színre, vagy csak a kiságy körül keresünk egy tetszőleges mintát, de akár apró falmatricákat is feltehetünk arra a falra, ezzel is jelezve, hogy az a rész a gyermeké.

Ágyneműtartók

Lakásban egyébként is nagyon praktikus, gyermekekkel viszont méginkább, ha minden ágy és kanapé ágyneműtartós. Érdemes kiságyból is olyat választani, hiszen, ha nem is ágyneműt használunk, hanem hálózsákot, tárolásra mindenképp alkalmas, és egy plusz fiók mindig segítség. Ha van lehetőség érdemes a szülői ágyat is tárolóval felszereltre cserélni, hiszen ahogy egyre több holmi kerül a szobába, egyre fontosabb lesz a rendezettség.

Ha pedig inkább olyan lakást keresnétek, ahol van plusz egy szoba vagy félszoba, nézzetek szét aktuálisan kiadó lakásaink között!

KIADÓ LAKÁSOK