Fürdőszoba-rendszerezés - praktikus megoldások

Fürdőszoba-rendszerezés - praktikus megoldások

A legtöbb lakásban a legkisebb helyiség a fürdőszoba, ugyanakkor funkciója miatt, rengeteg dolog tárolásáért felelős. A fürdőben a rendszerezés és a rendtartás nem a legegyszerűbb feladat, főleg, ha kisebb fürdőszoba van csak a lakásunkban. Mostani bejegyzésünkben összegyűjtöttünk néhány praktikus megoldást a fürdőszoba-rendszerezéshez. 

Az üres területek kihasználása - akasztók és polcok 

Fogasok vagy kisebb akasztók praktikus megoldást nyújtanak a törölközők, piperék vagy ruhák tárolására. Sok olyan fogast vagy akasztót lehet kapni, amihez nem szükséges a szögelés, így barkácsolás nélkül elég, ha csak felragasztjuk őket a fürdőszoba ajtajára, a falra, de akár a zuhanykabin belső falára is. 

Ha a fürdőben vannak üres falfelületek, a különböző méretű polcrendszerek rengeteg tárolási lehetőséget kínálnak, kevés hely esetén pedig tehetünk kisebb polcokat a fürdőszoba szekrény ajtajára is belülről, vagy beszerezhetünk egy, a legtöbb amerikai filmekben látott, kinyithatós vagy oldalt polcokkal ellátott tükröt, amin tárolhatjuk a különböző kisebb fürdőszobai holmijainkat. 

A mosdókagyló alatti terület kihasználása 

A mosdókagyló alatti terület kihasználásával, praktikusan rendszerezhetjük a piperéket és a törölközőket, vagy a mosó- és takarítószereket. Ma már rengeteg méretű és stílusú mosdó alatti tárolót lehet kapni, így egy kisebb fürdőszoba esetén sem kell lemondanunk a mosdó alatti helyről. 

Számos helyet szabadíthatunk fel akár egy kisebb kinyithatós vagy fiókos tárolóval, vagy egy-egy szélesebb polc felszerelésével. Sokan választják a ma már nagyon sok méretben és színben kapható zsúrkocsit, ami praktikus tároló eszközként funkcionálhat akár a konyhában, akár a fürdőszobában. Megoldást nyújt a piperék, kisebb fürdőszobai tárgyak, eszközök tárolására és kerekei miatt könnyen mozgatható, ezzel is helyet takarítva meg, ha épp nincs szükség a használatukra. 

Ötletes és stílusos megoldások 

A leggyakoribb probléma a fürdőszoba-rendszerezés esetén  a WC-papír tárolása. 

A WC-papír esetén a csomagolásban való tárolás nem esztétikus, valamint higiéniai okokból sem a legjobb megoldás. Egy nagyon egyszerű megoldás lehet erre, egy kisebb polc vagy tároló felszerelése a mellékhelyiség melletti falra. Ennél ötletesebb kivitelezést érhetünk el egy újragondolt kosár, tárolódoboz, láda, de akár evőeszköztartók alkalmazásával is. 

Ha olyan albérletet keresel, ahol te is kedvedre rendszerezheted fürdőszobádat, nézz szét aktuálisan kiadó lakásaink között! 

KIADÓ LAKÁSOK