Figyelmeztetés adathalászatra

Elmúlt időszakban felhasználók több bérlői profilt hoznak létre véletlenszerű e-mail címekkel, nevekkel, telefonszámokkal több ingatlan hirdetési portálon, így az Alberlet.hu -n is. Az adatok több esetben valódinak tűnnek, ami nehezíti ezek kiszűrését. A profilokról több hamis érdeklődő üzenetet került kiküldésre a hirdetésekre személyes és pénzügyi adatok megszerzése céljából.

Az adathalász kísérletek, csalások célja, hogy az elkövetők olyan adatokat csaljanak ki gyanútlan személyektől, amelyeket felhasználva hozzáférhetnek a csalás elszenvedőjének pénzéhez.

FOGLALÁS FUNKCIÓ NEM LÉTEZIK AZ ALBERLET.HU -N. Fizetés és összeg letétbe helyezése nem lehetséges weboldalunkon. Kérjük azokat a leveleket amiben bárki erre kéri Önöket, töröljék.

Leggyakrabban az alábbi adatokat akarják megszerezni a csalók:

- A bankszámla vagy bankkártya birtokosának személyes adatait (például: név, születési hely, idő, lakcím)
- Az internetbanki belépéshez szükséges azonosítót
- Biztonsági kódot, jelszót
- A bankkártya adatait (bankkártya száma, lejárati dátuma, háromjegyű CVC-kódja, PIN-kódja)

A csalók a kicsalt adatokkal olyan visszaéléseket követnek el, amellyel könnyen jelentős anyagi károkat is okozhatnak áldozatuknak.

Kérjük, személyes találkozás előtt látatlanban semmilyen adatot ne osszon meg idegen személyekkel.

Minden esetben gyanús, ha rossz magyarsággal, feltűnően fordítóprogrammal íródott, illetve ha tegezést-magazást felváltva használ.

FONTOS! Az Alberlet.hu minden esetben @alberlet.hu végződésű e-mail címet használ. Nem küld rendszerüzenetet egyébelérhetőségről, főleg nem értelmetlen karaktereket, számokat tartalmazó levélcímről.

A csalók sok esetben téves információkkal, sürgetéssel szeretnének cselekvésre késztetni (pénzmozgás, foglalózás,  látatlanban foglaló fizetése, át nem adott összeg visszakérése, adatok elkérése, stb.).  Az ilyen üzenetek feladójának e-mail címét azonnal tiltsa levelezőfiókjában, illetve telefonszámát telefonján.

Kérjük ha bármilyen szokatlan tevékenységet tapasztal oldalunkon, jelezze ügyfélszolgálatunknak az alberlet@alberlet.hu címen.