Fali dekorációs ötletek albérletbe

Fali dekorációs ötletek albérletbe

Ha albérletben élünk, különösen, ha hosszútávon ugyanabban az lakásban, ugyanolyan fontos, hogy otthonosan érezzük magunkat, mintha a sajátunk lenne. Mégis van olyan helyzet, amikor óvatosan kell bánnunk a lakás átalakításával, sok tulajdonos pl. nem szereti, ha a falakra fúrással helyeznek el valamit, vagy épp más színre festik azt. Ezért most hoztunk néhány ötletet, hogyan lehet a falak “megsértése” nélkül otthonossá varázsolni az albérletünket.

Falmatricák

Ma már igazán jó minőségű, esztétikus falmatricákat találhatunk az interneten, amik abszolút fel tudják dobni az üres falakat. Legyen szó akár kisebb mintákról, akár egy falról, amit más színűre szeretnénk “festeni”. De akár olyan ragasztható paneleket is választhatunk, amelyek fahatásúak, vagy épp a konyhában lévő csempét takarják, ha szeretnénk teljesen a saját ízlésünk szerint alakítani az egyes helyiségeket.

Különleges sötétítő

Habár nem kifejezetten a fal dísze, mégis egy jól megválasztott sötétítő remekül fel tudja dobni a helyiséget. Legyen szó akár egy egyedi színről, különleges mintáról, az ablaknak tökéletes keretet, a szobának pedig egyedi külsőt varázsol.

Magas növények

A növények, ha élhetünk ezzel a szófordulattal, ma virágkorukat élik. A járvány alatt kialakult egy új kultúrája a lakásban lévő növénytermesztésnek, így rengeteg információ elérhető a különböző fajtákról, melyiket milyen típusú lakásba érdemes beszerezni, és hogyan kell bánni velük.

Persze, akkor se muszáj lemondani a növényekről, ha nehezen tudjuk őket életben tartani, akár kevés otthontartózkodás, kisgyermekek vagy háziállatok miatt. Ma már nagyon sok alternatíva létezik műnövényekből is, nagyon élethű és minőségi választékból kereshetjük meg az igazit.

Álló tükör

Egy nagyobb, szabadon álló falfelületet könnyedén feldobhatunk egy magas tükörrel, amit elég a falhoz dönteni. A kerete megtöri a fal egyhangúságát, a visszatükröződés pedig optikailag nagyítja a teret.

Képek tetszőlegesen

A hanyag elegancia kifejezés jól jöhet, ha fúrásmentes dekorációra van szükségünk. Ha képeket szeretnénk kitenni, nem muszáj őket polcokra tenni vagy a falra szerelni. Választhatunk egy komódot, asztalt, amin egymás mögé helyezzük a kedvenc képeinket. Egyszerű, könnyen cserélhető, mégis látványos megoldás.

Ha pedig inkább új otthont választanál, amit kedvedre dekorálhatsz, nézz szét kiadó lakásaink között!

KIADÓ LAKÁSOK