Értéknövelő tippek, ha kiadnád a lakásod

Értéknövelő tippek, ha kiadnád a lakásod

Egy kiadó ingatlan remek jövedelemkiegészítés lehet, főleg, ha a lehető legjobb áron tudod kiadni. Ha szeretnéd növelni ingatlanod értékét, van néhány tényező, amit érdemes megfontolni, hiszen ezek akár rövidtávon is érzékelhető, jelentősen magasabb bevételt is jelenthetnek a számodra.

Karbantartás

Mielőtt kiadásra kínálod lakásod, fontos, hogy annak állapota legyen a lehető legjobb, így növelheted a bérleti díj értékét is. Hívj szakembert és nézesd át vele a lakást, hogy nincsenek-e esetleges rejtett fűtési, vízműi hibák, a lényeges javításokat pedig végeztesd el!

Ha van rá kapacitásod mind időben, anyagiakban, a fűtési rendszert is korszerűsítheted, ami gazdaságilag kevesebb rezsiköltséget követel majd meg a bérlőtől, de a lakás értékét növeli.

Fokozd a lakás megjelenését

A mai albérletpiacon nagyon fontos tényező, hogy a lakás összhangulata milyen, mennyire ad kényelmes, otthonos érzést a bérlőnek. Ezért érdemes a régi, kopott bútorokat cserélni újabbakra, a falakat újrafesteni, a recsegő parkettát kicserélni, megjavítani.

Ma a minimalista, skandináv stílusú lakások a legnépszerűbbek, ami azt jelenti, hogy a lakás elrendezése letisztult, valamint ma már nagyon sokan keresnek bohém stílusú lakásokat is, így érdemes lehet megfontolni hogy az ingatlanhoz milyen stílus illik a legjobban és aszerint berendezni.

TIPP: Ha biztosra mennél, hívd segítségül a home staginget, amiről ebben a bejegyzésben írtunk korábban.

Felszereltség

Azon albérlők számára, akik bútorozott albérletet keresnek, egyre fontosabb szempont, hogy a lakás teljesen felszerelt legyen, azaz, legalább legyen korszerű hűtő, mosógép, mosogatógép és ne nekik kelljen beruházniuk az ilyen háztartási gépekre a költözéssel járó egyéb kiadások mellett. Ha a lakásod háztartás terén teljes felszereltséget élvez, akkor az értéke is úgy növekszik, és a potenciális érdeklődők számára is kedvezőbbek lesznek ezek a körülmények.

Részletes leírás

Nem konkrétan kapcsolódik az értéknöveléshez, inkább a kiadás folyamatát gyorsíthatja, ha a hirdetésed minél részletesebb, minél több előnyt, felszereltséget, plusz lehetőséget megemlítesz benne. Legyen szó akár ingyenes parkolásról, kiváló tömegközlekedési lehetőségekről, klímáról, szép kilátásról, ezek mind-mind értéknövelő tulajdonságai lehetnek a lakásodnak a potenciális bérlők számára.

Ha úgy érzed, professzionális segítségre lenne szükséged a hatékony kiadáshoz, keress minket bizalommal!

KAPCSOLAT