Értéknövelő módszerek, ha kiadnád a lakásod

Értéknövelő módszerek, ha kiadnád a lakásod

Egy kiadó ingatlan sokak számára remek jövedelemkiegészítés, főleg ha a lehető legjobb áron tudják kiadni. Ha szeretnéd növelni ingatlanod értékét, van néhány tényező, amit mindenképp érdemes figyelembe venni, valamint megfontolni, mivel ez később akár jóval több plusz bevételt is jelenthet a számodra. 

Megfelelő karbantartás 

Mielőtt kiadásra kínálod lakásod, fontos, hogy annak állapota legyen a lehető legjobb, így növelheted a bérleti díj értékét is. Hívj szakembert és nézesd át vele a lakást, hogy nincsenek-e esetleges rejtett fűtési, vízműi hibák, a lényeges javításokat pedig végeztesd el! Ha nagyot szeretnél lépni és van lehetőséged rá, a fűtési rendszert is korszerűsítheted, ami gazdaságilag kevesebb rezsiköltséget követel majd meg a bérlőtől, de az albérlet értékét növeli, főleg a jelenlegi piaci helyzetben. 

Fontos tudni, hogy főleg a budapesti albérletek esetében ma már egyre többen keresnek olyan ingatlant, amelynek fenntartása minél zöldebb, az az, a lakás részben vagy egészében környezettudatosság jegyében van kialakítva. Erre jó példa a LED izzók alkalmazása, a korszerű fűtési rendszer, valamint a minél kevesebb energiát fogyasztó háztartási eszközök. 

Fokozd a lakás megjelenését

A mai albérletpiacon nagyon fontos tényező, hogy a lakás összhangulata milyen, mennyire ad kényelmes, otthonos érzést a bérlőnek. Ezért érdemes a régi, kopott bútorokat cserélni újabbakra, a falakat újrafesteni, a recsegő parkettát kicserélni, megjavítani. Ma a minimalista, skandináv stílusú lakások a legnépszerűbbek, ami azt jelenti, hogy a lakás elrendezése letisztult, valamint nagyon sokan keresnek bohém stílusú albérleteket is, így érdemes lehet megfontolni hogy az ingatlanhoz milyen stílus illik a legjobban és aszerint berendezni. 

Felszereltség

Azon albérlők számára, akik bútorozott albérletet keresnek, egyre fontosabb szempont, hogy a lakás teljesen felszerelt legyen, azaz legalább legyen korszerű hűtő, mosógép, mosogatógép és ne nekik kelljen beruházniuk az ilyen háztartási gépekre. Ha a lakásod háztartás terén teljes felszereltséget élvez, akkor az értéke is úgy növekszik, és a potenciális érdeklődők számára is kedvezőbbek lesznek ezek a körülmények. Az extra kényelem jegyében még modernebb eszközöket is alkalmazhatsz, mint az elektromos redőny vagy egy szárítógép beszerzése, amelyek mind emelik az albérlet értékét. 

Home staging 

A home staging lényege, hogy a lakást kiadás vagy eladás előtt teljesen felkészítik az új bérlőnek vagy tulajdonosnak, akár átalakításokkal és kisebb-nagyobb felújításokkal, hogy amikor beköltöznek, már egy teljesen kész otthont kapjanak. 

Eddigi tapasztalatok alapján a home staging a bérleti díj összegét akár 10-30%-kal is megemelheti, valamint akár hónapokkal is lerövidítheti a hirdetési időszakot. A home staging eszköze mindkét fél számára előnyökkel jár, hiszen a bérlőnek sem kell foglalkoznia a felújítással vagy a bútorozással, hiszen egy teljesen kész, berendezett otthont kap, amely többek között megnövelheti a bérleti időszak hosszát is. 

Ha szeretnél több információt kapni arról, hogy hogyan is zajlik a home staging, vagy segítségre lenne szükséged a lakáskiadás során, fordulj hozzánk bizalommal, szakembereink mindenben szívesen segítenek! 

LAKÁSKEZELÉS