Egyszobás albérlet

Egyszobás albérlet - hogyan teheted élhetővé?

Az egyszobás albérleteknek rengeteg előnye van - költséghatékony és praktikus is lehet, okos megoldásokkal. Ha egyszobás albérletet keresel, van épp abban élsz, de túl zsúfoltnak, élhetetlennek érzed, most elhozzuk a legjobb tippjeinket, hogyan érezheted magad otthonosan kis alapterületen is.

Színek és minták

Már sokszor írtunk róla, hogy kis területeknél ajánlott minél világosabb színeket használni a falakon, hiszen ez világosabbá, tágasabbá teszi a tereket optikailag. Azonban, főleg tavasszal és nyáron sokan szeretik az élénkebb színeket viszontlátni. Ha nem szeretnénk lemondani a vidámabb lakberendezésről, javasoljuk, hogy inkább a textilek, dekorációs elemek legyenek feltűnőbb darabok - díszpárnák, sötétítők, asztalterítő stb.

Vékony vonalak

Ha kis alapterületen - különösen, ha egy légtérben - kell kialakítani egy lakás minden funkcióját, érdemes olyan bútorokat, kiegészítőket választani, amik nem túl vastagok. Vékony képkeretek, nagy tükrök, finom vonalvezetésű polcok, lábakkal rendelkező kanapé, de a sort hosszasan folytathatnánk.

Fényáteresztés

Kisebb lakásoknál gyakran előforduló probléma, hogy kevés fény érkezik be, és előnytelen elrendezés esetén ezt akár le is zárhatjuk a bútorokkal. Érdemes tehát olyan polcrendszereket, textíliákat használni, amelyek segítik a fény útját. A manapság nagyon népszerű négyzetes polcok tökéletesek kis alapterület esetén - ahol fényre van szükség, ott nyitottan hagyhatjuk, ahol pedig nincs rá szükség, praktikus tárolóként funkcionálhat.

Beépített szekrények, tárolók

Ha már rendelkezésre állnak nagy tárolók, beépített szekrények, nyert ügyünk van. Azonban, ha albérletben élünk, érdemes a tulajdonossal egyeztetni, hiszen hosszútávon neki is érdeke lehet egy élhető lakással rendelkezni. Szerencsés esetben közös munkával praktikus tárolók építhetőek be, viszont, ha inkább saját bútort szeretnénk, amit később vihetünk magunkkal, érdemes minél magasabb szekrényeket választani. Ebben kényelmesen tárolhatóak a ruhán kívül más, kisebb-nagyobb használati tárgyak is. A kis helyiség alapszabálya, hogy minél kevesebb tárgy van elől, annál rendezettebbnek, optikailag tágasabbnak tűnik a tér.

Ha most keresel egyszobás albérletet, nézz szét aktuálisan kiadó lakásaink közül, találd meg tökéletes otthonod még ma!

KIADÓ EGYSZOBÁS LAKÁSOK