Bútorozott lakás - előnyök vs. hátrányok

Bútorozott lakás - előnyök vs. hátrányok

Akár először, akár már sokadjára költözöl albérletbe, biztosan felmerült benned a kérdés, hogy a keresett lakás bútorozott vagy bútorozatlan legyen-e. Mivel az albérlet mindig egy ideiglene megoldás a lakhatásra, bérlési időtől függetlenül, mindenképp érdemes alaposan végig gondolni, hogy számunkra melyik opció a legideálisabb. 

Korábbi blog bejegyzésünk után, amelyben a bútorozatlan lakás előnyeit és hátrányait mutattuk be, most a bútorozatlan albérletet vizsgáljuk meg ugyanezen szempontok alapján. 

Előnyök 

Egy kész lakásba költözhetsz be 

A bútorozott albérlet legnagyobb előnye, hogy egy már berendezett, akár teljesen felszerelt lakásba költözhetsz be, így neked elég csak a saját holmiaiddal érkezned. Ez különösen előnyös a költözködés megkönnyítésében, valamint akkor, ha ez az első albérleted és még nincsenek bútoraid vagy nem volt módod a bútorokkal való költözködésre, valamint ha csak rövidebb időre bérelsz kiadó lakást. 

A bútorozott albérlet a fiatal pályakezdők és a diákok körében a legnépszerűbb választás, főleg budapesti albérletek esetén, hiszen ők még nem rendelkeznek saját bútorokkal és háztartási eszközökkel, valamint csak rövidebb távra keresnek kiadó lakást és sokszor költözködnek is, ami miatt nem lenne érdemes bútorokat vásárolniuk. 

A beköltözés költségei sokkal kevesebbek 

Egy lakást bebútorozni mindig jelentős kiadás, akár részlegesen, akár teljesen. Ha nem rendelkezel sok tőkével, egy berendezett albérlet sokkal kedvezőbb választás, hiszen csak a lakás költségeivel és a kaucióval kell számolnod a beköltözéskor és nem kell egy vagyont elköltened a bútorokra és háztartási gépekre. Akinek nincs bútora és a lakás teljesen felszerelt, sokkal jobban jár, mintha egy bútorozatlan kiadó lakást választana, hiszen egy kész otthonba költözhet be a bérleti díj áráért. 

Hátrányok 

Nem módosíthatsz a lakás berendezésén 

Ugyan egy kész lakásba költözni sok előnnyel jár, egy bútorozott albérlet esetében a bérlőnek nincs sok lehetősége átalakítania a lakás elrendezését vagy módosításokat végezni kedve szerint. Ennek következménye, hogy nem biztos, hogy olyan otthonos fogod magad érezni a lakásban, továbbá ha valamit módosítani szeretnél, először a tulajdonossal kell egyeztetned. 

Sokan, főleg párok és családok, ezért választják a bútorozatlan opciót, mivel így az ő elképzeléseik szerint alakíthatják ki otthonukat. 

Vigyáznod kell a lakás bútoraira 

Mivel egy berendezett albérlet esetén, a bútorok a tulajdonoshoz tartoznak, ügyelned kell arra, hogy a bérlés ideje alatt, azok épek maradjanak és ne okozz kárt a tárgyakban és a lakásban. Ha kárt okoztál, elég valószínű, hogy a tulajdonos kifizetteti veled a kárt vagy levonja annak értékét a kaucióból. A félreértések elkerülése érdekében mindenképp szükséges a bérleti szerződésbe belefoglalni a bútorok akkori állapotát, hogy kiköltözéskor könnyen ellenőrizhetők legyenek a változások. 

Akár bútorozott, akár bútorozatlan albérletet keresel, nálunk biztosan megtalálod! 

Keress kifejezetten bútorozott kiadó lakásainkra és találd meg új otthonod! 

BÚTOROZOTT LAKÁSOK