Bútorozatlan lakás - előnyök vs. hátrányok

Bútorozatlan lakás - előnyök vs. hátrányok

Kiadó lakás esetén fontos keresési szempont, hogy bútorozott vagy bútorozatlan lakást szeretnénk bérelni. Az albérlet, ha hosszútávon is, de ideiglenes megoldás a lakhatásra, azonban mégis sokan választanak bútorozatlan albérletet, hogy saját ízlésük szerint rendezhessék be azt otthonukként. 

Mostani bejegyzésünkben összeszedtük, hogy egy bútorozatlan kiadó lakás esetén, milyen előnyökkel és hátrányokkal számolhatsz. 

Előnyök

Berendezés a kedved szerint 

A bútorozatlan albérlet egyik legnagyobb előnye, hogy az ingatlant a saját ízlésed, stílusod szerint rendezheted be a saját bútoraiddal. Ennek köszönhetően ténylegesen megteremtheted az otthon hangulatát a lakásban. Továbbá egy bútorozatlan albérlet esetén a tulajdonos is sokkal szabadabb kezet ad, így akár még festésről vagy falra szerelhető bútorokról is lehet szó, ami egy bútorozott lakás esetén kevesebb eséllyel merülhet fel.  

A saját bútorok előnyei

A saját bútorok használata miatt nem kell attól tartani, hogy a kiköltözéskor állapotuk miatt a tulajdonos plusz költségeket számítana fel. További előny a saját bútorok esetén, hogy bármikor kicserélheted őket ízlésed és állapotuk szerint, valamint ha esetleg olyan speciális berendezési tárgyakra lenne szükséged mint a kiságy vagy az etetőszék, nem kell külön engedélyt kérni azok elhelyezésére a lakásban. 

A saját bútorok pedig több évig, akár évtizedekig is hasznodra válhatnak, így akár több albérletben majd pedig lakásodban/házadban is használhatod majd őket, ha megfelelő állapotban vannak, amivel pedig rengeteget spórolhatsz. 

Kedvezőbb bérleti ár 

A bútorozatlan albérletek általában alacsonyabb bérleti díjjal rendelkeznek, mint a bútorozott albérletek. Így olyan esetben, ha az összes számodra szükséges háztartási géppel és bútorral rendelkezel, érdemesebb inkább ezt az opciót választani, azonban ha magadnak kell megvásárolnod az összes háztartási gépet, eszközt és berendezési tárgyat, egy ideiglenes albérlet esetén lehet hogy rosszabbul jársz, mintha egy bútorozott albérletbe költöznél magasabb bérleti díjjal. 

Hátrányok 

Költségek 

Ha nem rendelkezel saját bútorokkal vagy háztartási gépekkel, az albérlet költségei mellett, azaz a kaució és a bérleti díj kifizetése mellett, beköltözéskor sok kiadással kell számolnod, így rendelkezned kell egy alaptőkével. A bútorok megvásárlása pedig idő- és energiaigényes is lehet, az albérlet berendezése akár több hétig, hónapig is tarthat.  

Idő- és energiaigényes költözködés 

A bútorozatlan albérlet hátrányai közé sorolható, hogy a költözködés idő- és energiaigényes. Meg kell oldanod a bútorok szállítását, ami plusz költség, főleg, ha vidékről költözöl egy bútorozatlan budapesti albérletbe, valamint a kiköltözés is sokkal több időt fog igénybe venni, mint egy bútorozott albérlet esetén. 

Akár bútorozott, akár bútorozatlan albérletet keresel, nálunk biztosan megtalálod! 

Keress kifejezetten bútorozatlan kiadó lakásainkra és találd meg új otthonod! 

BÚTOROZATLAN LAKÁSOK