Állatbarát albérlet tulajdonosi szemmel

Állatbarát albérlet tulajdonosi szemmel

Rengetegen keresnek állatbarát albérletet, azonban gyakran szembesülhetnek azzal, hogy a tulajdonosok már a hirdetés szövegében kikötik, hogy kisállattal nem költözhető az ingatlan. Ennek sok oka lehet, most összeszedtük, általában mi miatt lehet elutasító a tulajdonos, és milyen lépéseket lehet érdemes tenni, ha úgy érzed, számotokra mégis tökéletes lenne az adott albérlet.

Korábbi rossz tapasztalatok

Az első és talán legáltalánosabb indok, ami miatt a tulajdonosok már az első körben kizárják a kisállatok érkezését, az valamilyen korábbi rossz tapasztalat. Sajnos gyakran megesik, hogy egy kisállat rosszul érzi magát szűkebb térben, ami miatt valamilyen berendezést károsíthat, vagy épp sok panasz érkezik a szomszédoktól, esetleg a korábbi lakók eltitkolták, hogy kiskedvencük is velük él.

Sajnos ezeket a rossz tapasztalatokat semmissé nem lehet tenni, mégis, ha “csak” ez a probléma, érdemes lehet személyesen egyeztetni a tulajdonossal, esetleg bemutatni neki a kisállatot, akivel költöznénk. A megfelelő, nyitott kommunikáció sokat segíthet, hiszen lehet, hogy kölcsönösen kialakul a szimpátia, esetleg a tulajdonos is láthatja, hogy egy abszolút nyugodt, szobatiszta plusz lakóról lenne szó.

Nem túl ideális környék

Egy háziállatnak minden esetben szüksége van mozgástérre, különösen, ha kutyusról van szó. Éppen ezért a tulajdonosokban felmerülhet a kétség, amennyiben az ingatlan olyan környéken található, ami zajos, nincs a közelben túl sok zöldfelület, kutyafuttató. A zaj miatt az állat nyugtalanabb lehet, a zöld területek hiánya miatt pedig félő, hogy a gazdi nem tudja teljesen kielégíteni a mozgásigényét, ami miatt megnő az esélye, hogy hangosabb, zavartabb lesz, esetleg bepiszkít vagy megrágja a bútorokat.

Megoldás lehet, ha kifejezetten olyan környékeken kerestek új otthont, ami parkok, kutyafuttatók közelében van, esetleg csendesebb, nyugodtabb környék, így biztosítható a kiskedvenc jó életminősége, ami kiegyensúlyozott és boldog állatot, gazdit és tulajdonost jelent.

Nyílt kommunikáció

Gyakran előfordul, hogy az albérlők úgy hoznak az új lakásba kisállatot, hogy arról előzetesen nem egyeztettek a tulajdonossal. Ez sajnos előbb-utóbb mindenképp kiderül, és nagyon kellemetlen helyzeteket tud szülni. Hiszen a tulajdonosok hozzáállását is módosíthatják az ismert tények - lehet, hogy pl. 1 cicával vagy nyuszival nem lenne semmi gondjuk, vagy épp egy kistestű kutya még beleférne a megállapodásba, viszont, ha csak később derül ki, hogy plusz lakók is vannak, az nagyban alááshatja a bizalmat.

Berendezett lakások

Sokan keresnek bútorozott lakásokat, ami kisállattal együtt szintén lehet veszélyfaktor tulajdonosi szemmel. Hiszen, amíg az albérlő maga gondoskodik a berendezésről és ezzel együtt a bútorok, tárgyak sértetlenségéről, addig minden, a lakáshoz eredetileg/korábban tartozó bútor károsodása kényelmetlen beszélgetések, konfliktusok forrása lehet.

Reméljük, hogy segítettünk jobban átlátni, hogy mi húzódhat meg egy, a kisállatoktól idegenkedő tulajdonos gondolatai mögött. Érdemes tehát ezen szempontok alapján keresni az új albérletünket, így sokkal nagyobb esélyünk lesz, hogy elsőre megtaláljuk a tökéletest.

ÁLLATBARÁT LAKÁSOK