Albérletkereső kisokos - mit ossz meg a tulajdonossal?

Albérletkereső kisokos - mit ossz meg a tulajdonossal?

Albérletkeresés során fontos, hogy ne csak nekünk legyen szimpatikus a lakás, a tulajdonos is megbízzon bennünk és jó szívvel adja ki nekünk ingatlanját. Ehhez azonban nekünk is oda kell figyelnünk arra, hogy fontosabb dolgokról őszinték legyünk a tulajdonossal. Összegyűjtöttük, melyek azok a dolgok, amelyeket beköltözés előtt fontos megosztanod a tulajdonossal.

Kik költöznek

Az első és legfontosabb dolog, hogy a tulajdonos/főbérlő tisztában legyen, hogy kik és hányan költöznek a lakásba. Nem érdemes titkolni, ha többen költöznétek vagy kisállatot is vinnétek a lakásba, mert előbb-utóbb úgyis kiderül, ami pedig kényelmetlen helyzeteket okozhat mindkét fél számára. Ha egyedül veszed ki az ingatlant, érdemes tisztázni a főbérlővel, hogy ha a jövőben ez változna, akkor az problémát jelenthet-e.

Mivel foglalkozol

Nem feltétlen kell megosztanod, hogy mivel foglalkozol pontosan, de azt mindenképp érdemes megosztanod a tulajdonossal, hogy még diák vagy-e vagy már főállásban dolgozol. Ez azért fontos, mert így a tulajdonos is tisztában lehet azzal, hogy hogyan tudod kifizetni az albérlet költségeit.

Rendszerető, nemdohányzó

A fentiek mellett érdemes lehet még egy-két fontosabb tulajdonságot is megosztanod magadról, ilyen például a dohányzás vagy a dolgozó, illetve ha úgy érzed olyan szubjektív tulajdonságokat is megemlíthetsz (ha tényleg igazak rád), mint a megbízható és a rendszerető. Ezáltal a főbérlő/tulajdonos is jobban megbízhat benned, és könnyebben tud dönteni arról, hogy neked adja ki az ingatlanját.

Általánosságban elmondható, hogy egy alap bemutatkozással érdemes kezdeni, hiszen a tulajdonos és a bérlő között muszáj, hogy meglegyen a bizalom, hogy mindkét fél számára sokkal nyugodtabb és gördülékenyebb legyen az “együttélés”. Te is ugyanúgy feltehetsz néhány kérdést a tulajdonosnak, hiszen lehet, hogy havonta, vagy akár hetente találkoztok majd.

Hatékony keresést és gördülékeny együttműködést kívánunk!

KIADÓ LAKÁSAINK