Albérletkeresés kerület szerint

Albérletkeresés kerület szerint - mire figyelj?

Budapest albérletkeresés szempontjából alapvetően mindig népszerű volt, azonban a különböző kerületekkel, az egyes lakások elhelyezkedésével kapcsolatban nagyon sok szempont van, amikre érdemes figyelni már a kereséskor. Most összeszedtük ezeket.

Az első szempont az ár. Az albérlet ára jelentősen eltérő lehet kerületenként, emellett a lakás alapterületének nagyságától, a lakás felszereltségétől is függ. Fontos tudni, hogy az árak Budapesten általában magasabbak, mint az ország más részein, de egyes kerületek is drágábbak lehetnek, mint mások. Például a pesti belvárosban vagy a Buda jelentős részén az árak általában magasabbak, míg a külső kerületekben, mint például Csepel vagy Újpest, olcsóbbak lehetnek.

A következő szempont a közlekedés. A közlekedési infrastruktúra különböző lehet a kerületekben, és ez befolyásolhatja, hogy milyen gyorsan és kényelmesen jutunk el az otthonunkba, a munkahelyünkre és az életünk más területeire. Fontos tudni, hogy milyen közlekedési lehetőségek állnak rendelkezésre, például metró, busz, villamos, és ezek milyen távolságra találhatók. Alapvetően elmondható, hogy Budapesten a tömegközlekedés szinte mindenhol biztosítva van, mégis fontos már a kereséskor megnézni, hogy a fontosabb területekre hogyan tudunk eljutni - milyen tömegközlekedési eszközökkel, azok milyen sűrűn járnak, autóval jobban megéri-e, van-e parkolási lehetőség a lakás közvetlen környékén stb.

A harmadik szempont a környék. Az adott kerületben található parkok, boltok, éttermek és szórakozási lehetőségek mind fontosak lehetnek az életünk minősége szempontjából. Érdemes megnézni, hogy a kiszemelt kerületben milyen lehetőségek állnak rendelkezésre a mindennapi életünkhöz. A belső kerületekben pl. előny lehet a Duna-part közelsége, külsőbb kerületekben pedig több parkot, fás területet találhatunk. Emellett az is fontos szempont lehet, hogy az adott környék mennyire családbarát - ez persze életszakasztól függően lehet előny és hátrány is. Hasznos szempont lehet, ha az adott környéken pl. sok gyermek van, sok óvoda, iskola, de nekünk inkább a csendes, nyugodt környezet lenne a fontos, érdemes lehet máshol keresni.

A negyedik szempont a biztonság. Az albérletünk biztonsága kiemelten fontos, ezért érdemes körüljárni, hogy milyen a környék biztonsági helyzete, milyen a közterületi világítás, a kerületben magas-e a bűnözési arány.

Az ötödik és utolsó szempont a lakás állapota és a felszereltség. Korábban már írtunk a pesti legnépszerűbb lakástípusokról. Érdemes körülnézni, hogy a kiszemelt kerületekben milyen típusú lakások jellemzőek, hiszen ebből valamennyire következtetni lehet az ingatlanok állapotára. Pl. ahol sok a polgári lakás, a rezsi lehet magasabb, viszont lehet, hogy a belmagasság miatt hamarabb találunk galériás lakást. Külsőbb, újonnan felkapott kerületekben nagyobb arányban épültek lakóparkok, így, ha újépítésű lakóparkba költöznénk, érdemes ezekben a kerületekben szétnézni.

Ha úgy érzed, ezek alapján szívesen keresnél Budapesten konkrét kerületek szerint, részletes keresőnkben megteheted!

KIADÓ LAKÁSOK