Albérlet újépítésű lakóparkokba

Albérlet újépítésű lakóparkokban? Előnyök és hátrányok

Az elmúlt évek ingatlanpiaci fellendülésének köszönhetően minden nagyobb városban sorra készültek el az újépítésű lakóparkok. Ezek általános jellemzője, hogy a belváros szélén, mégis jó tömegközlekedésű környéken épülnek, az épületek között általában valamilyen parkosítást is vállal a kivitelező. Ebben a bejegyzésben arról írunk, hogy ezeknek a lakóparkoknak milyen előnyei és hátrányai vannak, illetve kiknek ajánljuk.

Előnyök

Elhelyezkedés

Az új lakóparkok jellemzően a belváros szélére épülnek, ahol már kialakult a tömegközlekedés. Ez biztosítja, hogy a belváros és annak minden eleme a közelben van, mégis kicsit nyugodtabb, csendesebb a környezet. Általában a környéken megtalálhatóak a legfontosabb szolgáltatások, alap oktatási intézmények, boltok. Gyakran előfordul, hogy a lakópark területén, az alsó szinteken üzleteket alakítanak ki, így szó szerint néhány lépésre lehet akár kisbolt, posta, gyógyszertár stb.

Korszerű kialakítás

A legtöbb lakópark az elmúlt 10-15 évben épült, így a lehető legkorszerűbb anyagokkal és technológiákkal dolgoztak, ami biztosítja egyrészt a hosszútávú biztonságot, másrészt a kedvező fenntartási költségeket. Jó minőségű szigeteléssel és korszerű fűtési rendszerrel a téli hónapok rezsije is alacsonyan tartható, és jó eséllyel az eszközök, burkolatok is jó állapotúak maradnak még hosszú évekig.

Megfelelő mennyiségű parkolóhely

A városok egyik legnagyobb problémája a hatalmas mennyiségű autó és az alacsony számú parkolóhely. A lakóparkok egyik nagy előnye, hogy a parkolást minden lakáshoz biztosítani tudják. Van, ahol mélygarázs épül, van, ahol a belső udvarban alakítanak ki felszíni parkolókat, van, ahol mindkét lehetőség adott. Fontos azonban, hogy a legtöbb hirdetésnél a parkolóhelyhez külön bérlési ár tartozik, erre érdemes külön kitérni az egyeztetések során!

Csendes, parkosított környezet

A lakóparkok kialakításánál fontos szempont az élhetőség, emiatt az épületek között és körül gyakran alakítanak ki parkokat, játszótereket, hogy nyugodt és családias környezetet biztosítsanak az ott élőknek.

Hátrányok

Sűrű beépítés

Ami egy ponton az előnye, a hátránya is lehet. Mivel a belvároshoz közel helyezkednek el, a lakóparkok okozhatnak zsúfolt érzetet a környéken, hiszen magasak, tömbökben helyezkednek el, előfordul, hogy kisebb telkeken építik fel őket.

Magas népességszám

Bár általában igyekszenek nyugodt körülményeket létrehozni, a lakóparkok rengeteg ember otthonául szolgálnak. A lakások, bár praktikusan vannak felosztva, mégis egymáshoz képest sűrűn helyezkednek el.

Kiknek ajánljuk?

A teljesség igénye nélkül:

Olyan egyedülállóknak, akik otthonról dolgoznak, akiknek szüksége van napközben is a nyugodt, csendes környezetre.

Fiatal pároknak, akik családalapítás előtt állnak.

Kisgyermekes családoknak, akiknek fontos, hogy minden szolgáltatás, óvoda könnyen és gyorsan elérhető legyen.

Idősebb, akár nyugdíjas párnak, akik nyugodt, mégis fiatalos környezetre vágynak.

Tekintsd meg lakóparkban meghirdetett lakásainkat!

LAKÓPARKI LAKÁSOK