Albérlet újépítésű lakóparkban - előnyök és hátrányok

Albérlet újépítésű lakóparkban - előnyök és hátrányok 

Ha albérletbe költöznél, valószínűleg tudod, milyen lakástípusok találhatóak meg a piacon. Ebben a bejegyzésben most az újépítésű lakóparkokat járjuk alaposabban körbe, milyen előnyökkel és milyen hátrányokkal járhat, ha ilyen típusú ingatlant bérelnél.

Új vagy újszerű

Előnyei

Semmihez sem fogható élmény, amikor egy új lakás első lakójaként beköltözhetsz, látod, hogy minden burkolat frissen került fel, tudod, hogy még sosem használták előtted, teljesen “belakhatod” a teret. Első lakóként biztosan minden eszköz, bútor, szerelvény teljesen tiszta (vagy legalábbis nem használt), így egy alapos nagytakarítás után a lehető leghigiénikusabb módon veheted a birtokodba új otthonod.

Hátrányai

Természetesen az éremnek mindig két oldala van. Ha minden újonnan készült, előfordulhatnak olyan problémák, amikről talán még a tulajdonos sem tudott, hiszen lehet, hogy a kivitelezés hiányosságai.

Ha pedig nem teljesen új a lakópark, néhány éves, viszont éltek benne, mielőtt beköltöztél, előfordulhat, hogy úgy érzed, ideje lenne egy burkolat, gép stb. cseréjének, azonban a tulajdonos még nem szívesen költene ilyesmire. Amennyiben ilyen eset állna elő, érdemes még beköltözés előtt egyeztetni a későbbi konfliktusok megelőzése érdekében.

Frekventált, mégis zöldövezeti

Az újépítésű lakóparkok döntő többsége a belvárostól kicsit távolabb helyezkednek el, így érdemes még beköltözés előtt utánajárni, hogyan és mennyi idő alatt érhetőek el a szükséges helyszínek (munkahely, iskola stb.). Általánosságban elmondható, hogy a tömegközlekedési lehetőségek jók, a belváros felé a közelben mindig van megálló, azonban előfodrulhat, hogy átszállásra is szükség van a cél eléréséhez.

Mivel a belvárostól távol épülnek az újabb lakóparkok, általában nagyobb terület áll rendelkezésre, zöldövezeti környékeken találhatóak meg, a környék és a belső udvar is jellemzően parkosított, csendes. Ideális lehet otthonról dolgozóknak, állattartóknak, kisgyermekes családoknak is. Ezzel együtt érdemes átgondolni, hogy mennyire szeretnél/szeretnétek társasági életet élni az otthonotokban, hiszen sokan a csend és a nyugalom miatt költöznek ezekbe a lakóparkokba, így rendszeres nagyobb összejövetelek konfliktusforrások lehetnek.

Optimalizált költségek

Ahogy az előző pontban kifejtettük, az újépítésű lakóparkok rendelkeznek akár egy családi ház adta nyugalommal, környezettel, a költségei mégis sokkal kedvezőbbek. Emellett szinte minden lakópark alsó szintjén kialakítanak kertkapcsolatos lakásokat is, amelyeknek hatalmas előnye egy privát kert, egy saját udvar, miközben a fenntartási költségek sokkal alacsonyabbak, mint egy kertes ház esetén.

Ideális választás lehet tehát azoknak, akik szívesen élnének kertes házban, de nem tudnak vagy nem akarnak egy lakásnál magasabb kiadásokat kigazdálkodni havonta.

Természetesen minden ingatlantípusnak vannak előnyei és hátrányai. Ha úgy érzed, egy újépítésű lakóparkban található lakás lenne a legideálisabb számodra, ezen a linken összegyűjtöttük neked a teljes aktuális kínálatot:

ÚJÉPÍTÉSŰ LAKÓPARKI LAKÁSOK