Albérlet Pesten - a legnépszerűbb lakástípusok

Albérlet Pesten - a legnépszerűbb lakástípusok

Ha Budapesten keresel albérletet, valószínűleg tudod, hogy rengeteg típusú, méretű ingatlan közül választhatsz. Van, akinek megvannak a preferenciái, van, aki inkább meghatározott területeken keres, és van, akinek csak az ár a meghatározó. Most összeszedtük a pesti albérletek legnépszerűbb típusait, hogy segíthessünk az ideális otthon megtalálásában, bármilyen módszer alapján is keresel.

Polgári lakások

A belső kerületekben jellemzően polgári lakások vannak, nagy belmagassággal. Ezek előnye, hogy általában egy galéria is helyet kap bennük, ami által növelt az alapterület, és így akár több személynek is kényelmes lehet. Egyetemistáknak, fiataloknak ideális választás lehet, a belváros közelségének, jó infrastruktúrának és a praktikus elrendezésnek/kialakításnak köszönhetően.

Hátrányuk, ami az előnyük is, a belváros közelsége miatt általában sűrű beépítésű területeken találhatóak meg, kevés zöldterülettel.

Panelek

Szinte nincs olyan város, ahol ne lennének megtalálhatóak a klasszikus panel lakóházak. Budapesten ezek többnyire az északi és déli területeken jellemzőek, a belváros szélén. Előnyük, hogy általában nagyon jó az infrastruktúra a környékükön, alapvetően tágasabb terek vannak körülötte, mint a belvárosban vagy az újabb lakóparkokban, parkok, játszóterek is mind megtalálhatóak a közelben. Emellett a lakások általában praktikus elosztásúak, jellemző, hogy rendelkeznek valamilyen tárolóval/kamrával, illetve kedvező fenntartási költséggel is lehet számolni.

Hátrányuk, hogy nem minden esetben korszerűsítettek, illetve, hogy előfordul, hogy más lakásokból hangok, szagok szűrődnek át, ami kellemetlen lehet.

Újépítésű lakóparkok

Az elmúlt néhány évben a belváros szélén, Pesten főként a 13., 14., 16. kerületekben rengeteg új lakópark épült, amik hatalmas népszerűségnek örvendenek. Új, korszerű technológiával felszereltek, minden burkolat és bútor új vagy alig használt bennük, általában jól megoldott a közelükben a tömegközlekedés, és igyekeztek parkosítani a környéküket, belső udvarukat. Hatalmas előnyük még, hogy rendszerint biztosított saját mélygarázs vagy fedetlen parkoló a lakásokhoz.

Hátrányuk, hogy általában sűrűn beépítettek, a lakások, bár praktikus elosztásúak, gyakran kis alapterületűek.

Kertes házak

A pesti oldalon rengeteg olyan kerület van, ahol szinte kizárólag kertes házak vannak, így nagy eséllyel találhatunk a kiadó ingatlanok között is. Előnyük, hogy csendes, abszolút kertvárosi hangulatot adnak a városhoz mégis közel, illetve természetesen privát szférát biztosítanak, zöld területtel.

Hátrányuk, hogy általában magasabb költségvonzatuk van havonta, mint egy lakásnak, illetve kisebb mennyiségben is találhatóak meg.

Reméljük, tudtunk segíteni az előnyök és hátrányok bemutatásával, és sikerül hatékonyan új albérletet találnod!

Keress kifejezetten pesti oldali kiadó ingatlanjaink között és találd meg új otthonod még ma!

PESTI INGATLANOK