Albérlet, kiadó ház Pest megyében

Albérlet, kiadó ház Pest megyében - kinek érdemes ilyet keresni?

Ha albérletre gondolunk, elsőként valószínűleg egy városi lakás jut az eszünkbe, pedig akár városon belül, akár agglomerációban vagy kisebb településeken is találhatunk bérlésre hirdetett kertes házat. Ebben a bejegyzésben azt járjuk körbe, kinek és mikor érdemes így albérletet keresnie.

Kiadó ház Pest megyében?

Az elmúlt években megfigyelhető lett, hogy a Budapesten élők egyre aktívabban kezdték el keresni a ki- és eladó ingatlanokat az agglomerációban. Az ingatlanpiac hatalmas növekedésnek indult, a főváros lakosságának nagy része költözött a környező településekre, azonban ez leginkább lakhatási célú ingatlanvásárlást jelentett.

Ha kiadó házat keresünk, érdemes olyan konkrét települések nevére keresni, amik viszonylag nagyobb lélekszámúak, hiszen nagyobb valószínűséggel találhatóak a területén kiadásra szánt kertes ház. Bár ezek száma jóval alacsonyabb, mint a városi lakásoké, rendszeresen kerülnek fel új hirdetések, így érdemes mindig figyelni a folyamatosan frissülő kínálatot.

Kiadó lakás vs. kiadó ház

A legtöbben vágynak egy családi házra, aminek van kertje, aminek nagyobbak a terei és privátabb, mint egy városi lakás. Azonban, mielőtt egy lakásból házba költöznénk, érdemes sorra venni az előnyeit és a hátrányait.

Kiadó ház előnyei

Akár ikerházról, akár önálló családi házról van szó, valószínűleg rendelkezik valamekkora kertrésszel, amit a bérlők használhatnak. Ez különösen előnyös lehet olyan pároknak, akik szívesen szerveznek baráti kerti főzéseket, vagy kisgyerekes családoknak, akik szívesen töltik a szabadidejüket a kertben.

Ezzel együtt a családi háznak hatalmas előnye, hogy az épületen belül is kényelmesen lehet főzni, zenét hallgatni, sem a hangok, sem a szagok nem zavarják a szomszédokat, és ugyanígy, a lakástól eltérően a szomszédoktól nem szűrődnek át sem a zajok, sem a szagok.

Egy kiadó ház előnye még, hogy egy házvásárlással ellentétben sokkal kisebb befektetésből lehet kényelmes, tágas életterünk. Ez különösen azoknak éri meg, akik kisgyerekekkel szeretnének kertes házban élni, viszont hosszútávon, esetleg, amikor már a gyerekek nagyobbak, vagy elköltöznek otthonról, visszaköltöznének a városba. Így nincs szükség nagyobb elköteleződésre és anyagi kiadásra, mégis élvezhetjük a családi ház minden előnyét.

Kiadó ház hátrányai

Ha családi házba költöznénk, mindenképp fontos, hogy a kevésbé ismert/ kedvelt szempontokat is figyelembe vegyük. Érdemes tudni, hogy egy családi házban folyamatosan előkerülnek megoldandó feladatok, problémák, amik kényelmetlenek lehetnek, ha albérletről van szó. Ezért, mielőtt beköltözünk, fontos tisztázni a feladatokat, kötelességeket és a felelősségi köröket a tulajdonossal.

Emellett még beköltözés előtt érdemes tisztázni a tulajdonossal a várható költségeket, a rezsivel, állandó kiadásokkal kapcsolatban. Fontos tudni, hogy nagyjából milyen kiadásokra kell számítani, hiszen valószínűleg a havi költségek sokkal magasabbak lesznek, mint egy lakás esetén.

Ezzel együtt egy családi háznál mindig sokkal több a fejlesztenivaló, mint egy lakásnál, akár a kert gondozásáról, új bútorokról stb. van szó. Bérlemény esetén kényelmetlen lehet a fejlesztés, hiszen nem a saját kertünkről van szó, mégis mi használjuk napi szinten.

Ha kiadó házba költöznél Pest megyében, ezeket a szempontokat mindenképp érdemes figyelembe venni, és a tulajdonossal való találkozás során átbeszélni. Tekintsd meg aktuális hirdetéseinket keresőnk segítségével és találd meg a tökéletes házat még ma!