Albérlet hónapokra - hogyan keress hatékonyan?

Albérlet hónapokra - hogyan keress hatékonyan?

Az albérletkeresés legtöbbször idő- és energiaigényes folyamat, különösen, ha speciális igényeink, elképzeléseink vannak. Sajnos a középtávra keresés is ilyen egyéni preferencia, a legtöbben ugyanis legalább 1 évre keresnek kiadó ingatlant, és a tulajdonosok is leginkább ilyen időintervallummal számolnak. Azonban nem lehetetlen gyorsan, középtávra kiadó lakást találni, mutatjuk, hogyan csináld.

Részletes kereső

Az első, és talán legegyszerűbb módja rátalálni a hónapokra kiadó ingatlanokra, ha a részletes keresőben konkrétan ezekre a lakásokra indítasz szűrt keresést.

A tulajdonosok ugyanis az ingatlan feltöltésekor kiválaszthatják, hogy középtávra is kiadnák-e a lakásaikat, így, ha ebben a kategóriában keresel, valószínűleg gyorsan megtalálhatod a számodra tökéletes ideiglenes otthont.

Mennyire rövidtáv és mikor költöznél?

Fontos, hogy tisztázd, mi a legelső időpont, amikor költözni tudnál, és meddig szeretnél maradni. Lehet, hogy ha mindent összeszámolsz, fél- vagy akár egy év is kijöhet, ebben az esetben pedig sokkal szélesebb körben tudsz már keresni, hiszen ezek a tulajdonosok számára is olyan időintervallumok, amikbe szívesebben belemennek.

Ha tökéletes lakást találtál, telefonálj!

Lehetséges, hogy keresés közben találsz egy olyan meghirdetett lakást, ami valamiért pont tökéletes lenne neked - akár az elhelyezkedése, akár az el/berendezése, parkolási lehetőség stb., viszont a hirdetésben az időtávról nincs szó, vagy hosszútávot jelölnek meg benne.

Ha úgy érzed, tökéletes lenne számodra az ingatlan, mindenképp keresd fel a hirdetőt, vagy szakemberünket, hiszen lehet, hogy azonnal olyan szimpátia alakul ki köztetek, ami miatt szívesen kiadja neked a lakását rövidebb időintervallumra is.

Ne feledkezz meg a szerződésről sem!

Mielőtt albérletbe költözöl, elengedhetetlen egy szerződéskötés, ami véd téged és a tulajdonost is. Ebben minden fontos információ szerepel, köztük a ki- és beköltözés időpontja is, ami középtávú bérlésnél kifejezetten fontos lehet.

Érdemes pontosan tisztázni az elején, hogy mikor szeretnél kiköltözni, így megbeszélhetitek előre a pénzügyeket és a lakás átadásának módját, ami sok kellemetlen beszélgetéstől és találkozótól kímélhet meg.

Találd meg a tökéletes ideiglenes otthonod még ma, részletes keresőnk segítségével!

HÓNAPOKRA IS KIADÓ LAKÁSOK