Albérlet Budán

Albérlet Budán - a legnépszerűbb lakástípusok

Korábban már írtunk a legnépszerűbb pesti lakástípusokról, most viszont a budai oldalt vettük nagyító alá. Ha Budapesten keresel ingatlant, valószínűleg tudod, hogy szinte nincs olyan lakástípus, amivel ne találkozhatnál. Mindenkinek mások a preferenciái, éppen ezért szeretnénk segíteni azzal, hogy megmutatjuk, a budai oldalon mire számíthatsz leginkább.

Polgári lakások

A pesti belső kerületekhez hasonlóan a budai oldalon is rengeteg polgári lakással találkozhatunk. Előnyük, hogy általában nagy belmagassággal, galériával rendelkeznek, ami praktikusan kihasználható a mindennapokban. Hátrányuk, hogy a nagyobb beltereknek köszönhetően általában magasabb rezsivel rendelkeznek.

Bérházak

A bérházak nagyon hasonlóak a sorpanelekhez, viszont ezek panel helyett általában téglaépítésű házak. Viszont itt is átlag belmagasság jellemző, praktikus szobaelosztás és átlagos rezsiköltségek. Rendszerint találhatóak a közelben parkok, jó az infrastruktúra, így fiataloknak, családoknak is ideális választás lehet. 

Párlakásos társasház

Budán, különösen a hegyvidéki területeken nagyon népszerűek a 2-4-6-8 lakásos polgári típusú társasházak. Ezek előnye, hogy általában saját, elkerített udvarral rendelkeznek, illetve, mivel kevés lakás található bennük, a kis lakóközösség általában csendes, nyugodt életet biztosít. Közlekedés szempontjából inkább azoknak ajánlott, akik gyakrabban utaznak autóval, jellemzően van saját garázs vagy autóbeálló a házaknál, viszont a tömegközlekedési lehetőségek korlátozottabbak.

Újépítésű lakóparkok

Nagyon kevés olyan kerület van, ahol az elmúlt években nem épültek újépítésű lakóparkok, így a budai oldal sem lehet kivétel, különösen a XI. kerület vált nagyon népszerűvé az ingatlanfejlesztők körében. Az újépítésű lakóparkok előnye, hogy korszerű, praktikus elrendezésű, minden életkornak és életcélnak megfelelő lakások találhatóak meg bennük. Korszerűségük miatt pedig a rezsiköltségek is kedvezően alakulnak esetükben. Szinte minden lakópark biztosít saját parkolóhelyet a lakásokhoz, de a tömegközlekedés is alapvetően kialakított a környékükön.

Reméljük, hogy sikerült bemutatnunk a legnépszerűbb budai lakástípusokat, azok előnyeit és hátrányait, és sikerül minél hamarabb megtalálnod a hozzád leginkább illő új otthont!

BUDAI ALBÉRLETEINK