Albérlet az agglomerációban

Albérlet az agglomerációban - Budaörs, Budakalász

Magyarországon évtizedek óta megfigyelhető trend Budapest népszerűségének és ezzel együtt népességének növekedése. Ennek valószínűleg az egyik legfontosabb oka a széleskörű munkaerőpiaci lehetőségek, de ezen kívül is számos előnnyel jár az élet a fővárosban.

Ezzel együtt a népességszám növekedése egyre kisebb élettereket alakított ki, ami a Covid-járvány alatt még inkább éreztette a hatását. Az elmúlt 2 évben egyértelmű trend mutatkozik meg: a fővárosban élők egyre nagyobb arányban keresik fel az agglomerációs településeket, hogy a városhoz közel, mégis azon kívül élhessenek.

Hogyan válassz települést?

Ha már elhatároztad, hogy kiköltöznél a városból, érdemes végiggondolnod, milyen preferenciáid vannak, mielőtt belefognál a konkrét albérletkeresésbe.

Olyan kérdéseket érdemes feltenned magadnak, mint:

Mennyire mehetsz messze? Milyen gyakran kell bejárnod a városba?

A városnak melyik részére kell rendszeresen menned?

Tömegközlekedéssel vagy autóval járnál be szívesebben?

Fontos, hogy tudj választani óvodák/iskolák közül a környékeden?

Kisvárosi vagy falusi környezetet szeretnél?

Ha ezeket átgondolod, láthatod, hogy nagyjából milyen méretű településen érdemes szétnézned, Budapesthez képest milyen égtáj felé.

Mi most két konkrét települést mutatunk be, hogy milyen paraméterekkel rendelkeznek, amiket érdemes figyelembe venni, illetve hogyan érdemes hatékonyan keresni ezekkel a preferenciákkal.

Albérletkeresés Budapest mellett, kisvárosban - Budakalász

Budakalász egyértelmű előnyei közé sorolható, hogy bár nagyon közel van Budapesthez, mégis csendes, nyugodt kisváros, megtalálható benne minden szükséges szolgáltatás, és tömegközlekedéssel is nagyon könnyen elérhető a főváros.

Fontos tudni, hogy előnyei miatt kifejezetten népszerű lakóhely, így az albérlet árak természetesen jóval magasabbak, mint egy távolabbi kistelepülésen. Emellett, mivel kisváros, ritkán vannak kifejezetten kiadásra szánt ingatlanok.

Albérletkeresés Budapest mellett, közepes méretű városban - Budaörs

Az agglomerációs települések közül Budaörs kifejezetten nagynak számít. Tökéletesen működik önálló városként, mégis Budapest közvetlen szomszédságában helyezkedik el.

Tömegközlekedve is könnyen és viszonylag gyorsan elérhető a főváros, emiatt, Budakalászhoz hasonlóan, szintén igen közkedvelt lakóhely, folyamatosan épülnek új ingatlanok, és rendszerint vannak kiadásra szánt lakások, házak.

Hogyan keress kiadó lakást?

Ha sikerült elhatároznod, hová szeretnél költözni, részletes keresőnk mindenben a segítségedre lesz.

Kiválaszthatod, konkrétan melyik településen keresel, milyen méretű ingatlant, hány szobával, milyen komfortpreferenciákkal, parkolási lehetőséggel stb.

Próbáld ki keresőnket, találd meg új otthonod még ma!

KIADÓ LAKÁSOK