Albérlet a külvárosban

Albérlet a külvárosban - Budafok, Csepel, Pesterzsébet, Újpest

Aki Budapesten keres albérletet, valószínűleg tudja, milyen városrészben élne szívesen. Van, aki kifejezetten belvárosi, polgári lakásokat keres, és van, aki kertes házat egy külsőbb kerületben, a város nyugodtabb részein, mint amilyen pl. Budafok, Csepel, Pesterzsébet vagy Újpest.

Ebben a bejegyzésben összeszedtük, hogyan lehet Budapest külsőbb városrészein hatékonyan albérletet találni.

Ha külső kerületekbe költöznél, albérletkeresés előtt van néhány szempont, amit mindenképp tisztáznod kell.

Teljes lakást keresel vagy szobát?

Egyedül, párral, családdal költöznél?

Van kisállatod? Tervezel a közeljövőben?

Hosszútávra keresel új otthont?

Fontos a jó tömegközlekedés a környéken?

Milyen sűrűn kell a belvárosba menned? Melyik részére?

Fontos, hogy legyen a közelben parkolási lehetőség?

Miért fontos ezeket a kérdéseket feltenni?

A külsőbb kerületek jellemzően családok számára ideálisak, különösen a címben szereplő városrészek. Gyakorlatilag “város a városban” elv szerint működnek, minden fontos és szükséges szolgáltatás elérhető egy kisebb központi részen, általában több a parkos rész, könnyebb a parkolás és csendesebb a környék.

Ami miatt kelendőbbek még az itteni lakások, az egyértelműen az árfekvés. Általánosságban elmondható, hogy a külsőbb kerületekben olcsóbban lehet albérlethez jutni. Ennek több oka is van, csak hogy a legkézenfekvőbbeket nézzük, ilyen ok pl., hogy a felkapott, belvárosi helyszínekre (sokszor a munkahelyekre) a bejutás több idő, kisebb a kereslet, illetve kifejezetten sok panel épülettel találkozhatunk ezeken a környékeken, aminek az árai általában olcsóbbak.

Hogyan keress hatékonyan albérletet olyan városrészekben, mint Budafok, Csepel, Pesterzsébet, vagy éppen Újpest?

  1. Első lépésben mindenképp gondold át a válaszaidat a fenti kérdésekre.
  1. Ha ez megvan, gondold át, milyen ingatlantípusba költöznél szívesen. Valószínűleg a választék panellakásokból, lakóparkokból és családi házakból fog állni. Érdemes mérlegelni, hogy van-e bármelyikkel kapcsolatban ellenérzésed, mert ha igen, akkor azt egyből ki tudod zárni kereséskor.
  1. Ha már tudod, milyen típusú ingatlanba költöznél, nagyjából melyik városrészen, hány szobára/négyzetméterre van szükséged, hosszútávra tervezel-e, van-e szükséged parkolóhelyre, akkor nyisd meg részletes keresőnket, és állíts be minden szűrőt a személyes preferenciáid szerint, hogy biztosan azokat a hirdetéseket lásd, amik komolyan érdekelhetnek.
  1. Ha ezzel is megvagy, válaszd ki a neked tetsző hirdetéseinket. Ha úgy érzed, a választásban segítségre lenne szükséged, szakembereinket akár a 0. lépéstől is megkeresheted!

Sok sikert és gyors albérlettalálást kívánunk!

KERESŐ