A személyiséged és a lakberendezés találkozása

A személyiséged és a lakberendezés találkozása 

Lenyűgöznek a kreatív megoldások és a nem mindennapi kiegészítők? Az otthonod az a hely, ahol a személyiséged szárnyalhat, és megmutathatod stílusod. Otthonod berendezése során számtalan lehetőség adódik arra, hogy kreatív módon adj teret a művészeteknek, legyen szó a színekről, a díszítésekról,  a bútorokról vagy épp azok elhelyezéséről. Ebben a blogbejegyzésben összegyűjtöttünk pár hasznos tippet, hogy a stílusod és kreativitásod mindenhol érezhető legyen az otthonodban.

Színek

A színek hangsúlya kiemelt szerepet játszik az otthonod berendezése során.  Minden szín más hatást tükröz, más érzelmeket és hangulatot vált ki, ezért fontos, hogy alaposan átgondold, milyen hangulatot szeretnél az egyes helyiségekben. Azokba a szobákba, amelyeket pihenésre, relaxációra szánsz, érdemes olyan színeket választani, amelyek segítik ezen érzések tükrözését, ilyenek például a pasztell árnyalatok. Míg a nappaliba és a konyhába vagy étkezőbe érdemes merészebb, élénkebb színeket választani, ezek ösztönzik a szocializálódást és a társas élet fellendülését.

Bútorok és kiegészítők

A bútorok és kiegészítők kiválasztásakor is lehetőséged van saját személyiséged és ízlésed megmutatására. Fontos, hogy olyan bútorokat válassz, amelyek leginkább illeszkednek a stílusodhoz. Ha vadabb, merészebb az ízlésed, a különleges bútoroknak lesz a legnagyobb hangsúlya, mint például az egyedi formákkal és mintákkal rendelkező székek, vagy absztrakt formájú asztalok, kanapék, vagy épp egy különleges formájú ágy. Azonban ezekkel érdemes óvatosan bánni a lakberendezés során, hiszen több extravagáns bútor párosításánál néha az egyes darabok veszíthetnek egyedi értékükből. Az antik vagy vintage darabok is izgalmas művészi érintést vihetnek az otthonodba.

Díszítőelemek

A falak és a fali tároló elemek tökéletes lehetőséget nyújtanak a személyiséged és stílusod kifejezésre. Lehetőséged nyílik akár saját alkotásaidat kiállítani, akár kedvenc művészeid munkáit, a lényeg csak az, hogy az otthonod díszelemei megtöltsenek érzelemmel, hiszen ezek adják a kulcsot ahhoz, hogy egy lakásból otthont tudj varázsolni. Készíthetsz akár egy olyan falat is, ahol csak képeket, festményeket és fényképeket helyezel el. Emellett díszpárnákkal, függönyökkel és szőnyegekkel is könnyedén díszitheted otthonodat.

Funkcionalitás

Otthonod berendezése közben fontos, hogy az esztétikum mellett a funkcionalitást is szem előtt tartsd. A bútoroknak és kiegészítőknek nemcsak szépeknek, hanem használhatóknak is kell lenniük. Találd meg az egyensúlyt a művészi megjelenés és a praktikus megoldások között.

Ha pedig még keresed a megfelelő lakást, amelyet otthonoddá varázsolnál, akkor weboldalunkon számtalan hirdetés között válogathatsz!

KIADÓ LAKÁSOK