4 ötlet, amivel otthonosabbá teheted az albérleted

4 ötlet, amivel otthonosabbá teheted az albérletedet

Általában elmondható, hogy egy albérletből való kiköltözéskor olyan állapotban adjuk át a lakást, ahogy beköltöztünk. A nagyobb változtatásokra, fúrás, faragásra vonatkozó megkötések betartása mellett azonban számos olyan lehetőség létezik, amivel sokkal kellemesebb, otthonosabb hangulatúvá tehetjük a lakást magunknak. Ebben a cikkben 4 olyan ötletet mutatunk be, amelyekkel otthonossá teheted az albérleted anélkül, hogy nagyobb, maradandó beavatkozásra lenne szükség.

Csempefólia

Ha a lakásban lévő csempék színe, mintája nem tetszik, legyen az akár a konyhában vagy épp a fürdőben, könnyedén módosíthatsz rajta! Ma már rengeteg féle öntapadós, könnyen felhelyezhető és el is távolítható csempefólia kapható méretre szabva, így kedved szerint választhatod ki a stílust és színeket.

Ha nem találsz olyan fóliát, ami igazán tetszene, választhatsz csempefestéket is, viszont ebben az esetben érdemes utánajárni, hogy mennyire tüntethető el kiköltözés előtt.

Képek, tükrök

Hála az aktuális trendeknek, nincs szükség fúrásra és szögekre, a kisebb képek polcokra, komódokra, a nagyobb képek, tükrök pedig akár a földön a falhoz támasztva is jól mutatnak, stílusos és minimalista hatást eredményezve.

Akár egymás mellé téve, akár egymás elé, rétegeket alkotva is remek kiegészítője lehet az albérletednek anélkül, hogy bármiféle kárt tennél a falban.

Új textilek

A textilek lecserélése könnyen kivitelezhető a lakás bármely részében és mindig látványos változást eredményez. Szerezz be új függönyöket, dobd fel a nappalit mintás díszpárnákkal és vastag takarókkal, a hálóban pedig válassz a bútorhoz és a szoba hangulatához illő ágyneműt!

Ha szereted a változatosságot és hosszútávra tervezel az adott albérletben élni, érdemes évszakokhoz igazítani a díszpárnákat, takarókat, hogy mindig gyorsan és költséghatékonyan meg tudd újítani a környezeted.

Öntapadós tapéta/falmatrica

Ugyanolyan elven működhet ez az ötlet is, mint a csempefólia. A lakás bármelyik részén könnyen alkalmazható és ha egy idő után meguntad, könnyen cserélhető. Használhatod egy egész falra vagy szobára, de a kisebb falmatricák felhelyezésével is stílusosan dekorálhatsz.

Ha pedig inkább új otthont keresnél, amit kedvedre dekorálhatsz, nézz szét aktuálisan kiadó lakásaink között!

KIADÓ LAKÁSOK