3 tipp, hogy klíma nélküli is kényelmes legyen a nyár

3 tipp, hogy klíma nélküli albérletben is kényelmes legyen a nyár

A nyári hőségben kellemetlen probléma, főleg ha még mindig home office-ban dolgozunk, ha nem tudjuk lakásunkat kellően lehűteni és egész nap az elviselhetetlen melegben kell lennünk. Ezért hoztunk néhány tippet, hogy hogyan hűtheted le lakásod akkor is, ha az nem rendelkezik klímával.

Sötétítés

Amikor kint nagy a hőség, az egyik legjobb megoldás a lakás hidegen tartására, az az, hogy ha szinte egész nap lehúzva tartjuk a redőnyöket vagy sötétítőket teszünk fel a függönyök helyett.

Ezzel a technikával meggátolható a melegítő fény és a hőség bejutása, valamint ma már vannak olyan sötétítő függönyök is, amelyek több rétegből vannak varrva, aminek köszönhetően minél több hőt és fényt tartanak kívül.

Sütés-főzés

Meleg időben már egy gyors fél órás főzés is szaunává változtathatja a konyhát, de természetesen nem lehet elkerülni, hogy ne használjuk a sütőt. Ezért érdemesebb napokra előre tervezni a menüvel időjárásnak megfelelően, hogy ne a legnagyobb hőségben kelljen neki állnunk ebédet készíteni.

Emellett a tervezés abban is segít, hogy összeszervezzük azokat a részfolyamatokat, amikhez szükséges a sütő vagy a tűzhely használata - így amellett, hogy gyorsíthatóak a folyamatok, kevesebb ideig kell bekapcsolva hagyni a meleget adó berendezéseket.

Könnyed textíliák

A nyári időszakban elengedhetetlen, hogy a gyapjú, vastag ágyneműt leváltsuk. Helyette válasszunk lenvászon vagy pamutszatén anyagokat ágyneműnek, amelyek segítenek a test optimális hőszabályozásában ezzel gátolva a túlzott izzadást éjszaka.

Ha a nappaliban vastagabb, bundás szőnyegünk van, érdemes lehet erre az időszakra felcsavarva elrakni, mert ezek az anyagok is ontják a meleget a helyiségekben.

Ha pedig mégis inkább klímás lakásba költöznél, ezen a linken kifejezetten légkondicionáló berendezéssel rendelkező lakásaink között böngészhetsz!

KLÍMÁS LAKÁSOK