3 tipp, hogy a kis albérlet is mindig rendezett legyen

3 tipp, hogy a kis albérlet is mindig rendezett legyen

Egy kisebb albérletben nehezebb rendet tartanunk a mindennapok során, főleg, ha nem egyedül élünk a lakásban. Azonban van néhány praktikus tipp, amelyek segítenek egyszerűen rendben tartani az ingatlant. Összegyűjtöttünk most ezek közül hármat.

1. Szelektálj funkció szerint

Ahhoz, hogy rendet tarts és ne legyen zsúfolt a lakás érzete, érdemes külön kiválogatni azokat a tárgyakat, amelyeket a mindennapokban többször is használsz és elrakni a szekrénybe, ágy alá, dobozokba azokat, amelyeket csak egy-egy alkalommal veszünk elő az év során.

Ugyanígy a ruhákkal, nyáron érdemes elrakni a téli meleg, vastagabb kabátokat az ágy alá, vagy a szekrény tetejére dobozokba. Ilyen esetben használhatunk vákuumos csomagolást is, amivel még több helyet spórolhatunk meg.

2. Praktikus tárolók beszerzése

A designos, színes tárolók, fonott kosarak nem csak egy kisebb lakásban nyújtanak nagy segítséget a rendtartásban, akár még dekorációs elemként is díszíthetik a lakást. A nappaliban a pokrócokat és párnákat egy szövet- vagy fonott kosárban esztétikusan tudjuk tárolni, kisebb műanyag vagy szövet tárolódobozokban és kosarakban pedig a fürdőszobában használatos kozmetikumokat, törölközőket is helytakarékosan tudjuk rendszerezni és így biztosan nem keveredik el semmi.

Ha szereted a színeket, érdemes egyforma színű tárolót és akár díszpárnát vagy sötétítőfüggönyt beszerezni, amitől még egységesebbnek és rendezettebbnek fog tűnni az összkép.

3. Egységes színek

Bár nem gondolnánk, mégis a rendezett otthon elérésében a színek hatalmas szerepet tudnak játszani. Érdemes kiválasztani 2-3 színt, és annak az árnyalatait használni, legalább a közös használatú helyiségekben, mint a nappali, konyha, folyosó. A textíliáknál, tárolóknál, akár a szőnyegeken vagy a kanapén is visszaköszönhet a domináns árnyalat. 

Ma a minimalista lakberendezés, a skandináv stílusú, szinte színtelen enteriőrök világát éljük, azonban nem muszáj lemondani a színekről sem. Viszont a rendezettség eléréséhez, ami egy kis lakásban nélkülözhetetlen, érdemes kiválasztani a kedvenceket.

Ha pedig praktikusabb elrendezésű vagy épp nagyobb otthont keresnél, nézz szét aktuálisan kiadó lakásaink között!

KIADÓ LAKÁSOK