3 tipp az albérlet

3 tipp az albérlet "bővítésére", ha bővül a család

Gyakran előfordul, hogy egy pár szereti az albérletét, azonban babát várnak és nagyobb térre van szükségük. Habár egy kisbaba pici és kevés bútorra van szüksége, mégis rengeteg dolgot kell beszerezni és tárolni neki - elég csak a ruhákra, tisztálkodáshoz való dolgokra gondolni. Hoztunk 3 tippet, hogyan érdemes “bővíteni” a lakást, ha bővül a család, de maradnátok a jelenlegi otthonotokban.

Okos térelválasztás

Ha van rá elegendő hely, érdemes beszerezni egy mára már klasszikusnak számító átlátszó polcrendszert. Az alsóbb kockákat ki lehet tölteni praktikus kosarakkal, fiókokkal, a felsőket pedig a fény átjutása érdekében kisebb játékokkal, néhány könyvvel.

Ha nincs elég hely egy nagyobb mélységű bútornak, válasszatok egy természetes anyagú sötétítőfüggönyt és azt szereljétek fel térelválasztónak. Így könnyen “összenyitható” a helyiség, és bár nincs szó hangszigetelésről, mégis otthonosabbá, intimebbé teszi a szülők alvóhelyét. 

Végtelen tárolás

Kisebb otthon esetén egyébként is javasolt, azonban ha gyerekek is érkeznek a családba, elengedhetetlen, hogy minél több tároló legyen a lakásban. Elsőre nagyobb beruházásnak tűnhet, mégis hosszútávon hatalmas mértékben növeli a komfortérzetet, ha az ágy és a kanapé is rendelkezik tárolóval, illetve, ha a szekrények tetejére is beszereztek esztétikus dobozokat.

A nem használt, szezonális ruhákat, textileket érdemes vákuumzsákba tenni és úgy tárolni a következő használatig. A zsákokat ajánlott tematikusan feltölteni, és egy kis listát rájuk ragasztani a tartalmukról.

Rendszerezés

Itt az ideje a szelektálásnak és a rendszerezésnek. Egyrészt általában sokkal több a felesleges holmink, mint gondolnánk, másrészt egy újszülött mellett biztosan sokáig nem lesz idő ilyesmire. A ruhák átválogatása mellett a konyhai eszközök, tisztálkodási termékek, gyógyszerek, tartós élelmiszerek átnézése és szelektálása mind helyeket szabadíthat fel.

Ha pedig mégis úgy érzitek, nagyobb térre, több szobára lenne szükségetek, részletes keresőnkben szinte minden preferenciátokat be tudjátok állítani, hogy gyorsan és hatékonyan megtalálhassátok az új családi fészket!

KIADÓ LAKÁSOK