2022 lakberendezési stílusirányzatai

2022 legnépszerűbb lakberendezési stílusirányzatai

A lakberendezési trendek folyamatosan változnak, alkalmazkodva a társadalomban és a világban végbemenő változásokhoz, a változó napi rutinhoz. 2022-ben sincs ez másképp, hiszen az elmúlt két év történései miatt megváltozott az élethelyzetünk, új funkciók kialakítására lett szükség otthonainkban, amely a lakberendezési stílusirányzatokban is megfigyelhető. Az idei év legnagyobb trendjei között megtalálható a fenntarthatóság és a funkcionalitás, valamint visszatér a 60-as 70-es évek retró stílusa is. 

Természetes, időtálló anyagok 

A környezettudatosság és a fenntarthatóság egyre több területen, egyre nagyobb mértékben van jelen az életünkben, így a lakberendezés területén is vannak olyan lépések, amelyek mentén fenntarthatóbb otthont alakíthatunk ki magunknak. Ennek a tendenciának köszönhetően egyre többen döntenek úgy, hogy inkább a hosszú élettartamú bútorokat, textileket és kiegészítőket preferálják a gyorsan amortizálódó darabok helyett. 

A fenntarthatóság jegyében sokan választanak öko bútorokat otthonukba, amelyek természetes és környezetbarát alapanyagokból készülnek: fa, bambusz, rattan, kő, kerámia, vas, fém és acél. Az ilyen bútorokhoz használt szükséges textíliák is természetesek, ilyen a len, a gyapjú, a vászon, a juta vagy a bőr, ami környezettudatos tulajdonsága mellett egyedi jelleget is ad a lakás bútorainak. A természetes és fenntartható anyagokból készült lakberendezési darabok összképe egy nyugodt, harmonikus kinézetet ad a lakásnak, amely nyugtatóan hat az emberre. 

A leggyakoribb színek ebben a stílusban a szelíd bézs és törtfehér egy kontrasztosabb sötét zölddel vagy mély narancssárgával ötvözve. A kerámia terén pedig a márvány az ami a legnagyobb divat még az idei évben is, akár konyhapultként, akár fali vagy tárgyi dekorációként. 

60-70-es évek retró irányzata 

A már 2021-ben is népszerű retró stílus idén még tovább erősödik. Ennek a stílusnak a jellemzője a kényelmes, szíve melengető összkép kialakítása, meleg színekkel, boltíves kialakításokkal, valamint az ovális és más, a megszokottól eltérő formájú bútorok és kiegészítők használata. 

Félköríves ajtók és fali dekoációk, ovális tükrök, asztalok, egyedi térelválasztó paravánok és retró stílusú csempék jelennek meg ebben a stílusban. Ugyancsak visszatérnek az egykor divatos színes és különböző formájú szőnyegek és textilek, valamint az izgalmas biomorf alakzatokból összeálló rattan- és fémbútorok mély zöld, narancssárga és barnával ötvözve. 

A dekorációs tárgyak között visszatérnek a gömb alakot variáló, szoborszerű lámpák asztali és mennyezeti lámpák modern tulajdonságokkal kombinálva. 

Ha még keresed a stílusodhoz illő lakást vagy úgy érzed új lakásba költöznél, amelyet saját kedved szerint rendeznél be, nézz szét aktuálisan kiadó lakásaink között, akár bútorozott, akár bútorozatlan lakást keresel! 

KIADÓ LAKÁSOK