Az Albérlet.hu

www.alberlet.hu - kiadó lakás, ház, szoba

Cég: Alberlet.hu Online Franchise Kft
Székhely: 1054 Budapest, Akadémia utca 16.

Ügyvezetői, tulajdonosi kérdések:
Legény Imre

Albérlet.hu hosszútáv

Az oldal elindításával célunk volt egy összefogott rendszer létrehozása, amely a weboldal mint összefogó erő támogatásával az ingatlan bérbeadás minden kapcsolódó területére kiterjed.

2004. december az ötlet megszületése. Az internetes hullám meglovagolása és egy erre épülő erős és színvonalas szolgáltatási rendszer létrehozása.

2005. január az alberlet.hu domain és az alatta néhány hónapja működő oldal megvásárlása

2005. június közel fél éves fejlesztői és grafikusi munkával megszületik a weboldal első saját gyártású verziója

2005. július két fővel elindul az Alberlet.hu iroda természetesen kizárólag az albérletek közvetítésére összpontosítva

2006. február az eddigi bérleti piaci tesztünket követően kifejlesztésre kerül az Alberlet.hu mappa, az oldal ingatlan közvetítőknek tervezett adminisztrációs felülete

2006. június két külön fővel elindul az alberlet.hu lakáskezelői részlege, elsősorban a közvetítés során kialakított külföldi befektetői kapcsolatok ápolása érdekben a cég Fehérvári úti ügyfélszolgálati irodájában.

2006. december folyamatos fejlesztések, a szállás mint új vonal elindul az oldalon, a hazánkban is egyre népszerűbb, oldal struktúrájába szervesen illeszkedő rövidtávú apartmanok adatbázisának kialakítása

2007. február az Alberlet.hu projektirodát nyit a budapesti Marina parton kizárólag ezen fejlesztés bérbeadó lakásállományára fókuszálva

2007. április arculatváltás, az albi figura létrejötte, az Alberlet.hu szolgáltatása, továbbra is az oldal üzemeltetése és az ebből eredő piaci tapasztalatokkal kizárólag virtuális irodaként 8 fővel dolgozó bérbeadó ügynökség és a 3 fős lakáskezelő üzletág.

2007. november a szervezeti fejlesztéseknek köszönhetően ügynöki létszámunk is tovább bővül.

2008. március médiaügynökségi kapcsolatainkat kiegészítve saját értékesítői csapat felállítása az oldal tartalmának gerincét adó, ingatlanirodákkal való kapcsolattartás erősítése érdekében

2008. április a lakáskezelői tevékenység külön partnercégbe szerveződik

2008. július az eredeti értékes fejlesztő gárdával elkészül az oldal legfrissebb verziója amelyben egyre markánsabban megjelennek a márka pozicionálás elemei.

2008. július a budapesti Síp utcában egy következő bérbeadói csapattal megnyílik utcafrontos irodánk, és az oldal látogatóit immár a pesti oldalon is kiszolgáló ügyfélszolgálatunk.

2008. november Síp utcai irodánktól néhány lépésre a Klauzál utcában új, saját tulajdonú irodába költöztettük központunkat, sok-sok közösségi térrel.

2009. május Prémium kategóriás divíziónk kiszolgálására elindult a Luxuryrentals.hu oldalunk.

2009.június a gazdasági válság piacra gyakorolt hatása új kihívásokat teremt. Az ingatlan bérlés lesz a reális alternatíva a fiatalok részére. Az alberlet.hu külön Hr részleggel  és szervezetfejlesztő gárdával erősít.

2009. november újabb értékes domain vásárlások a jövőbeni tervekhez.

2010. március a legfontosabb kezdeti munkatársaink mellé a szerbiai magyar kapcsolatokat erősítve megkezdődik a jövő éveket meghatározó saját programozói gárda kialakítása.

2011. január partnerkapcsolatok megerősítése és átvilágítás utáni folyamatos mindenre kiterjedő termékfejlesztések, minőségmérések.

2011. július Elindul az innovációk sorát felvonultató alberlet.hu 4.verziója.

2012. április tematikus keresési feltételek az oldalon az aktuális piaci igényeknek megfelelően. Újszerű lakások, lakóparkok, irodalakások és hónapokra bérlési kategóriák megjelenése.

2012. május egy nemzetközileg elismert partnercég inteligens hirdetésajánlórendszerét építettük az oldalba a felhasználói élmény növelése érdekében.

2012.június saját márkás a bérléssel kapcsolatos új szolgáltatások bevezetése az oldalon.

2012. július elindult az alberlet.hu mobilverziója amely az összes kor szerinti platformra optimalizált.

2013 április lehetőség van már nem csak tulajdonosként, hanem kimondottan keresőként is beregisztrálni. Ezzel könnyebben listázhatóvá válnak a kedvenc hirdetések, valamint a beállított albérletfigyelők.

2013 május elindult az irodahaz.com, ahol kiadó irodaház, közösségi iroda és szolgáltatott iroda hirdetések találhatóak

2014 június elindult az alberlet.hu blog

2014 december: Az "Alberlet.hu hirdetésfeladás" mobil alkalmazás letölthető mindhárom platformra (Android, IOS, WindowsPhone).

2015 március: Az albérlet keresőknek is kedvezünk! Kikerült a Play Áruházba, az AppStore -ba és a Windows Phone áruházba is az "Alberlet.hu kereső" alkalmazás, melyben tudnak böngészni a kiadó otthont keresők.

2015 május: Az Alberlet.hu ügyfélszolgálata új, utcafrontos irodába költözött, mostantól Budapest 7. kerületében, Holló utca 3-9. szám alatt, a B lépcsőház mellett várjuk felhasználóinkat, ha az oldallal kapcsolatban kérdésük, észrevételük merül fel.

2015 június: Az oldal mobilverzióját felváltotta a webes felület minden elemét tartalmazó responsive verzió, mely minden méretű kijelzőn megfelelő felhasználói élményt biztosít.

2015 szeptember: Már második alkalommal vettünk részt a Lakásbörze Kiállításon. Ezúttal teljes standdal.
Fontos: Ugyanitt egy előadáson és a kiállításon bemutatásra került az online csoport új alkalmazása, az "Ingatlan" alkalmazás, ahol kiadó és eladó hirdetések között is böngészhet a leendő bérlő, vásárló.

2016 február: Az alberlet.hu facebook oldala február óta napi több alkalommal új posttal jelentkezik.
Témák: aktualitások az albérlet piacon; az Alberlet.hu mindennapjai; Budapest, Pécs és a nagyobb városok érdekességei.

2016 július 1.: Az Alberlet.hu online csoport új stratégiai partnerrel bővült, az ApartmentsOfBudapest.com oldallal.
Hirdetőinket, felhasználóinkat várjuk itt is szeretettel sok ingatlannal és bérbeadással!

2016 július és augusztus: Két ütemben megújul az Alberlet.hu. A teljes adminisztrációs felület és a külső oldalak is.
Érdekesség: Az alberlet.hu -ra jellemző kék szín és a logo is megváltozott

2017 április: Az Alberlet.hu online a megnövekedett lakásbefektetői igényekre reagálva egy lakáskezelői partnerre talált a Premier Property csapatában.

2018 november: Ismét költöztünk. Irodánk az általunk üzemeltetett rövid- és hosszútávú bérléssel hasznosított ingatlanok origojában, az Akadémia utcában foglalta el új székhelyét.

2019 április: A vietnámi utazásaink által megerősített kapcsolatok révén elindult a http://www.thuecanho.com/. Jelenleg 2 városra fókuszál: Hanoi és Ho Chi Minh.

2020: A vírushelyzet következtében az airbnb turistalakások sokasága érkezett az alberlet.hu –ra is. A lezárásokat és az azt követő időszakot az aktív felkészülés jegyében eltöltve újraírtuk az oldalt.

2022 február: 2 éves háttérmunkát követően megalkottuk az Alberlet.hu 6. verzióját.