Mire érdemes figyelned, ha kis lakást bérelnél?

Mire érdemes figyelned, ha kis lakást bérelnél?

Ha lakásbérlés előtt állsz, és kisebb lakásban, akár garzonban gondolkodsz, van néhány szempont, amit a választás előtt érdemes lehet figyelembe venni, hogy már a keresésnél is tudd, számodra mi lenne praktikus és élhető. Ezekből gyűjtöttünk most hármat, ami szerintünk a legfontosabb.

Állógaléria vagy nem

Kis lakások esetén gyakori, hogy a háló számára egy galéria van kiépítve a nappali vagy a konyha felett, azonban nagyon fontos, meghatározó tényező, hogy ez a galéria álló-e vagy sem. Az állógaléria azt jelenti, hogy a lakás belmagasságához viszonyítva, a galérián sem kell lehajolva közlekedned, legalább testmagasságnyi hely van a galéria padlója és a plafon között. Ez a megoldás sokkal kényelmesebben berendezhető, és általában ez így nem csak az alvásra alkalmas helyiség, lényegében olyan, mintha egy plusz szoba/félszoba is tartozna a lakáshoz.

Dolgozósarok

Az elmúlt években a home office miatt felértékelődött, hogy a lakás rendelkezik-e olyan helyiséggel, ahol nyugodtan és kényelmesen lehet dolgozni/tanulni. Sok hirdetésben ezért ezt fel is tüntetik, akár a képeken vagy a leírásban is. Ha home office-ban dolgozol, érdemes a keresés során ezt is figyelembe venned.

Helytakarékos tárolási lehetőség

Egy kisebb lakásban könnyebben érezhetjük úgy, hogy zsúfoltság vesz minket körül, ha még nagy szekrények is foglalják a helyet, vagy ha a tárgyainkat, ruháinkat nem tudjuk megfelelően elpakolni. Ezekre a problémákra remek megoldások lehetnek a beépíthető szekrények, a fali polcos elemek és a helytakarékos tárolási bútorok, mint pl. egy kávézó asztal fiókokkal, egy ágyneműtartós kanapé és/vagy franciaágy, amelyeknek köszönhetően a lakás tere sem csökken és a dolgaidat is rendezetten tárolhatod.

Ha most keresed az ideális otthonod, nézz szét aktuálisan kiadó lakásaink között, ahol a részletes keresőben olyan opciókat is választhatsz, mint az alapterület, a szobák száma, vagy épp, ha csak egy szobát szeretnél!

KIADÓ LAKÁSOK