Albérlet kertes házban

Albérlet kertes házban - előnyök és hátrányok

Bár az albérlet átmeneti, időszakos otthon, mégis gyakran hosszabb távra is tervezünk vele, hiszen egy ideális, több szempontból is megfelelő ingatlant nem szívesen cserélünk le. A keresés során általában elsősorban az elhelyezkedést és az árat nézzük, azonban érdemes az ingatlan fomáját is figyelembe venni. Akik szeretnének csendesebb, nyugodtabb, zöldebb környezetben élni, találhatnak albérletet kertes házban is. Most ennek a típusnak vizsgáljuk meg az előnyeit és hátrányait.

Az első és talán legfontosabb tulajdonsága a természet közelsége. Kertes házban élve könnyedén ki lehet kapcsolódni a mindennapi városi nyüzsgésből. A kert lehetőséget nyújt kerti összejövetelekre, gyümölcsök, zöldségek termesztésére, de akár csak csendes pihenésre is a szabadban. Így, ha valaki szereti a szabadban, de privát módon tölteni az idejét, annak ideális választás lehet.

Privát tér. A kertes ház előnye, hogy nemcsak egy “lakásnyi” privát terünk van, hanem a szabadban is van egy szeparált részünk. így sokkal nagyobb életterünk lehet. Ez különösen előnyös lehet kisgyermekes családoknak és/vagy állattartóknak.

A kertes háznak azonban lehetnek kevésbé előnyös tulajdonságai is.

Ilyen például az ára. Általában a kertes albérletek drágábbak, hiszen sokkal nagyobb tér áll rendelkezésre, mint lakás esetén. Emellett az udvar karbantartása is költségekkel jár, különösen, ha az eszközök beszerzéséről is nekünk kell gondoskodni.

Emellett fontos szempont az elhelyezkedése is. A kertes házak általában távolabb esnek a belvárostól, adott esetben szolgáltatásoktól is (pl. üzletek, háziorvos stb.). A tömegközlekedés nem mindenhol megoldott, így érdemes utánajárni, hogy milyen lehetőségek vannak a szükséges helyszínek elérésére.

Ami még hátrány lehet, hogy a lakástól eltérően nem csak a belső tereket kell tisztán/karbantartani. A kert gondozása időigényes, ami adott esetben akár egy napot is elvehet a hétvégéből. Így érdemes átgondolni, hogy szívesen töltünk-e el ennyi szabadidőt a kerti munkával.

Összességében egy kertes albérletnek számos előnye és hátránya is lehet, amiket igény szerint is értelmezhetünk. Azoknak, akik élvezik a természet közelségét és hajlandóak időt, energiát és pénzt a kert gondozására fordítani, szuper megoldás lehet, hiszen olcsóbb, mint egy családi ház, mégis ki lehet próbálni, hogy tetszik-e ez az életforma.

Ezzel együtt azok, akik inkább a pezsgőbb életet, a nyüzsgést szeretik és azt, ha minden pár perc alatt elérhető, nem biztos, hogy ez a megfelelő választás.

Ha úgy érzed, a természet közelsége és a nagyobb privát tér vonzóvá vált számodra, keress kiadó családi házaink között és találd meg új otthonod!

ALBÉRLET KERTES HÁZBAN